CAT ES

BARNATRESC
Senyalitzades i Virtuals

Properes caminades: consulteu l'apartat "propera caminada"
Telèfon per a informació 616 672 173 del dilluns al divendres, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores. Fes clic aquí

Properes activitats  
Barnatresc per barris

Organització i voluntariat:

Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès

Organització i patrocini:

Atenció

Cal tenir en compte que la realització d'aquestes activitatas es fa per compte i risc i sota la responsabilitat exclusiva del participant i que cal respectar en tot moment les disposicions de les autoritats sanitàries, que les podeu consultar directament a través del PROCICAT.


Com que la situació sanitària actual no ens permet organitzar les caminades del Barnatresc en les condicions en que les havíem fet al llarg de més de 20 anys, hem cercat alguns mecanismes per poder-vos oferir la possibilitat de continuar fent les caminades per Barcelona

La nostra proposta es concreta en dos sistemes:

1) Barnatresc Virtural, sense senyalització i a través d'una aplicació informàtica pel vostre mòbil CLIQUEU AQUÍ
2) Barnatresc Senyalitzat, amb la senyalització temporal pròpia del Barnatresc CLIQUEU AQUÍ

Els dos sistemes us permetran el mateix objectiu: Fer caminades del Barnatresc. Cal tenir en compte que la seva realització es fa per compte i risc i sota la responsabilitat exclusiva del participant.
Per tal de que us pugueu organitzar hem confeccionat un calendari amb les dates de realització dels dos sistemes.

Per ampliar cliqueu sobre les imatges
Atenció: Aquest calendari podria tenir alguna modificació; cas de produir-se algun canvi es farà constar en aquest web.

La idea és que les caminades del Barnatresc Senyalitzat que es pugui fer en un cap de setmana concret la mateixa també es pugui fer al llarg de les dues setmanes següents pel sistema del Barnatresc Virtual.
Podreu repetir tantes vegades com vulgueu la realització d'un itinerari per qualsevol dels dos sistemes, però cal que tingueu en compte que les activitats del Barnatresc Virtual (a través de l'APP) comptaran (solament per una participació, encara que es faci diverses vegades) per a l'obtenció del pin anual i que les que es facin a través del Barnatresc Senyalitzat no comptaran per aquesta finalitat.
Aquesta diferenciació està justificada pel fet que les participacions al Barnatresc Virtual queden enregistrades per un sistema informàtic (abans d'iniciar la caminada cal enregistrar amb l'escàner de l'App a través del mòbil el carnet Barnatresc del participant), la qual cosa fa que es pot verificar la participació, cosa que no passa amb el Barnatresc Senyalitzat on no existeix aquesta possibilitat.

Cal tenir en compte que als itineraris no hi haurà WC, ni serveis sanitaris, ni orientadors, ni avituallaments, ni controladors de sortida/arribada, ni es repartirà documentació escrita.
Tota la informació es rebrà a través de l'aplicació quan es faci el Barnatresc Virtual o s'haurà pogut consultar i obtenir prèviament en aquest web.
Solament estaran senyalitzats els itineraris en la versió Barnatresc Senyalitzat.

PER TENIR ACCÉS A LES ACTIVITATS DISPONIBLES PODEU CLICAR AQUI


Per tal d’aprofitar les noves tecnologies, com hem fet amb el Barnatresc Virtual, per ampliar les possibilitats de fer-vos arribar les nostres novetats i activitats hem obert una pàgina del Barnatresc a Fecebook. Per poder accedir a la nostra pàgina heu d'emprar la paraula: Barnatresc. Qui no disposi d'una pàgina al Facebook a través d'internet trobarà les instruccions per donar-se d'alta en aquesta xarxa social.

BARNATRESC Virtual

Presentació

Aquesta sí que és una novetat que pot donar molt de “joc” per fer caminades encara que s’hagin de mantenir les limitacions sanitàries.
La idea és oferir-vos un sistema fàcil, còmode i a l'abast de tothom per realitzar les caminades del Barnatresc.
El sistema virtual permet fer l'activitat el dia que es vulgui (dins el període establert), a l'hora que es vulgui (de dia o de nit) i que la pot fer qualsevol persona que faria el Barnatresc presencial, amb la possibilitat de que el pot fer una persona sola o amb la companyia que desitgi d'amics, familiars o coneguts (sempre atenent a les indicacions sobre aquest tema que puguin establir les autoritats sanitàries.
Un altre aspecte que considerem molt positiu d'aquest nou sistema és el de que les persones que no puguin assistir a les caminades del Barnatresc Senyalitzat o a les presencials que s'organitzaran, o que per les limitacions d'assistència i d'inscripció que ens imposi la normativa vigent no tinguin plaça per assistir-hi, les puguin fer per aquest sistema virtual.
La qual cosa els permetrà que els computin com a participacions als efectes de l'obtenció del pin anual, ja que l'App té uns mecanismes de control que permeten verificar que el participant ha seguit correctament l’itinerari.
Però caldrà tenir en compte que les repeticions d'una mateixa caminada sols comptarà com una participació.


Com "baixar-se" l'App

Teniu dues opcions
1) Accediu al "Play Store" del vostre mòbil Android o a l'"App Store" en cas de que feu servir Iphone. En el cercador d'aplicacions escriviu Barnatresc, quan el tingueu a la vista cliqueu sobre aquest nom i després cliqueu al botó corresponent per iniciar la instal·lació.
2) Accediu-hi directament a través d'aquests enllaços:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.barnatresc

IOS: https://apps.apple.com/app/barnatresc/id1555951124Quan tingueu instal·lada l'APP veureu a la vostra pantalla aquesta icona:

Si cliqueu sobre ella s'obrirà l'aplicació directament

Com participar a les activitats virtuals

Un cop triada l'activitat en aquest web cal acudir al punt d'inici de la caminada (que s'indica a la fitxa tècnica corresponent al nostre web), posar en funcionament el mòbil i obrir l'aplicació "Barnatresc (i altres caminades)", a continuació cal triar la caminada que es vol fer, prémer el botó "iniciar caminada", i seguir les indicacions per iniciar la localització.
Cal tenir en compte que els itineraris no estaran senyalitzats.

Per poder participar hi ha tres condicions ineludibles per a cada persona:
1) Estar en possessió del carnet Barnatresc. Qui no disposi del carnet Barnatresc el pot demanar tot clicant AQUÍ
2) Disposar d'un smartphone amb Android o IOS i connexió a dades.
3) Baixar-se l'App del Barnatresc

En el punt de sortida, previ a la validació del carnet Barnatresc a través del mòbil amb el lector de la pròpia aplicació, es rebrà tota la informació de la caminada triada.
Per tant, cada persona per poder participar haurà de disposar d'un mòbil i de la seva targeta Barnatresc en el punt de sortida.

En el moment de validar la sortida amb l'escàner de la pròpia aplicació es donen tres opcions:

1) Escanejar codi de barres.- En aquest cas heu de posar el codi de barres del vostre carnet darrer del mòbil perquè l'escàner el llegeixi (us sortirà la conformitat a la pantalla).
2) Introduir codi.- En aquest cas, donat que el l'escàner no llegeix el vostre codi de barres, us donarà la opció d'introduir a mà els 10 dígits que hi ha sota de les barres.
3) Introduir codi més tard.- En aquest cas el sistema compta amb una funció que permet poder participar i validar la caminada més tard.
Per poder validar la caminada i que se us computi com una activitat realitzada tindreu dues opcions:
a) En qualsevol moment que tingueu una participació activa però que no s'hagi validat podreu entrar a la pantalla d'aquella caminada i apareixerà una alerta que donarà l'opció de validar la caminada.
b)Si s'ha acabat la caminada apareixerà un botó que donarà la mateixa opció de validar la caminada. En prémer aquest botó es passarà a la pantalla de validar on es podrà introduir el núm. del codi de barres de forma manual o bé amb l'ajut de l'escàner de carnets.

Manual

Podeu consultar el manual CLICANT AQUÍ

Política de Privacitat

Podeu consultar el text corresponent a aquest tema CLICANT AQUÍ

BARNATRESC Senyalitzat

PARTICIPANTS


Sant Martí de Provençals

Horta - Guinardó

Si cliqueu sobre les imatges s'ampliaran

PRESENTACIÓ

Es dissenyen uns itineraris per barris a la ciutat de Barcelona que se senyalitzaran amb les fletxes tradicionals del Barnatresc.
L’accés aquest itineraris estarà limitat a un cap de setmana, de les 9 h. del matí del dissabte a les 19 h del diumenge, durant aquest temps es podrà realitzar el dia que es vulgui a l’hora que es vulgui. No hi haurà control de sortida, ni de pas, ni d’arribada, sols hi haurà la senyalització indicada, que es retirarà a les 19 h del diumenge.
Sols els participants en aquesta versió del Barnatresc podreu participar en el sorteig que es farà en acabar l’any de quatre targetes regal de Decathlon per un import de 50 euros cada una.
Per participar en aquest sorteig sols es demana que qui participi ens faci arribar, dins de la primera setmana següent al cap de setemana de la caminada, un correu electrònic a l’adreça: asenexba@euro-senders.com al qual fareu constar:
- Les dades personals (nom complet, adreça i telèfon) solament del titular del carnet.
- El número del codi de barres del carnet Barnatresc (10 dígits) del titular del carnet
- La data en que s'ha efectuat la caminada.

També s'hi hauran d'adjuntar 3 fotografies (selfie) de quan es faci el recorregut (que s'identifiqui que corresponen al recorregut realitzat i amb la imatge del titular del carnet).
Si es fa l’activitat amb companyia caldrà enviar un correu per separat amb les dades indicades de cada una de les persones (fotos incloses).
Qui no disposi del carnet Barnatresc el pot obtenir tot clicant CLICAR AQUÍ.
Si en el decurs de l’activitat observeu alguna anomalia en la senyalització (en el cas del Barnatresc Senyalitzat) agrairem que ens ho feu saber amb el màxim de detall.

Activitats disponibles


En aquest apartat trobareu la relació d'activitats que estan o estaran disponibles per realitzar-les en qualsevol dels dos sistemes, amb les seves característiques: mapa, fitxa tècnica, perfil de desnivells i el track, d'aquesta manera podreu fer la tria de la que més us interessi.

ÉS IMPRESCINDIBLE QUE EN DECIDIR EL MOMENT EN QUE ES VULGUI REALITZAR QUALSEVOL DE LES DUES VERSIONS DE LA CAMINADA ES TINGUIN EN COMPTE ELS HORARIS D'OBRIR I TANCAR QUE TENEN ELS PARCS MUNICIPALS TANCATS

Caminada d'Horta-Guinardó

Fitxa tècnica
Inici i final: Plaça Salvador Riera (Metro L4 Guinardó - Hospital de Sant Pau). 
Distancia aproximada: 8,500 km.
Durada aproximada: 3:00 h.
Desnivells: de pujada 200 m de baixada 200 m.
Itinerari: Pl. Salvador Riera Mas Guinardó (1), c. Maspons i Labrós, c. Sales i Ferré, c. Ercilla, c. Camil Oliveras, c. l’Arc de Sant Martí, c. Gallecs, c. Juan Manen, c. Pedrell, Sant Antoni de Pàdua (2), c. Mas Pujol, c. la Verema, c. Canonge Almera, c. Peris i Mencheta, Baixada de Can Mateu, c. Llobregós, Torrent del Carmel, c. Agudells, rbla. Carmel, Túnel de la Rovira (3) , c. Arbós, c. Passarell, c. Queixans, c. Conca de Tremp, santuari del Carmel (4), c. Gran Vista, Carretera del Carmel, c. Mühlberg, escales al carrer Panorama, c. Sant Joan de les Abadesses, parc del Guinardó (5), Mirador del Nen de la Rutlla, Mirador del Parc del Guinardó, c. Francisco Alegre, ptg. pistes poliesportives, c. Tenerife, pl. Pedreres de Can Baró, c. Torre Dulac, pl. Can Baró, av. Can Baró, c. Pablo Sáez de Barés, pl. Sanllehy, c. Sardenya, rda. Guinardó, pl. d’Alfons X el Savi, parc de les Aigües (6), rda. Guinardó, Jardins Pla i Armengol, Torrent d’en Melis, av. Mare de Déu de Montserrat, c. la Bisbal i pl. de Salvador Riera Mas Guinardó (7).

Podeu consultar la descripció detallada de l'itinerari CLICANT AQUÍ

Mapa (cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)

Perfil de desnivells


Track Horta - Guinardó

Si CLIQUEU AQUÍ us baixareu a "descargas" del vostre ordinador un document en versió .rar (winRAR) que quan s'obre us prosa comprar el programa però no cal fer-ho.
quan l'obriu trobadeu dues versions del track, la de la versió KML que per obrir-lo cal disposar del Google Earth i la versiò GPX, que no necessita cap programa específic per obrir-lo

Període de vigència establert: Del 3 al 16 de maig

Caminada de Sant Andreu

Fitxa tècnica
Inici i final: Plaça d'Orfila (Metro Sant Andreu - L1)
Distància: 10,0 km aprox.
Durada aproximada: 3:00 h
Desnivells
: de pujada: 100 m, de baixada: 100 m.
Itinerari: Pl. d'Orfila(1), Església de Sant Andreu (2), pg. Torras i Bages, Casa Bloc (3), parc Antoni Santiburcio (4), Gran de Sant Andreu, c. Arquímedes, pl. Casablancas i Joanico, pg. Valldaura, av. Rio de Janeiro, c. Garrofers, pl. Otero Pedrayo, pg. Valldaura, pl. República (5), pg. Valldaura, c. Alsàcia, c. Lorena, pl. Major de Nou Barris, Antic Institut Mental (6), c. Dr. Pi i Molista, pl. Madres de Mayo, pg. Urrutia, c. Pedret, c. Riells, c. Darnius, c. Ribelles, c. Cabanelles, pl. Sant Francec Xavier, pg. Fabra i Puig, parc del Turó de la Peira (7), pg. de la Peira, c. Cadí, c. Teide, pg. Fabra i Puig, Mercat de la Mercè, pg. Fabra i Puig, Santa Eulàlia de Vilapicina (8),c. Arnau d’Homs, c. Felip II, pl. Congrés Eucarístic (9), Sant Pius XII, c. Cardenal Tedeschini, c. Pardo, c. Riera d’Horta, av. Meridiana, c. Dublín, c. Nadal, c. Monges, Sant Pacià (10), c. Montsec (11), c. Pare Secchi, c. Bascònia, c. Montpeller, pl. Mercadal (12), c. Arc del Mercat, c. Mateu Ferran, c. Pons i Gallarza, pl. Comerç, c. Ajuntament i pl. Orfila (13).

Podeu consultar la descripció detallada de l'itinerari CLICANT AQUÍ

Mapa (cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)

Perfil de desnivellsTrack Sant Andreu

Si CLIQUEU AQUÍ us baixareu a "descargas" del vostre ordinador un document en versió .rar (winRAR) que quan s'obre us prosa comprar el programa però no cal fer-ho.
quan l'obriu trobadeu dues versions del track, la de la versió KML que per obrir-lo cal disposar del Google Earth i la versiò GPX, que no necessita cap programa específic per obrir-lo

Període de vigència establert: Del 24 de maig al 6 de juny

Caminada del barri Vell de Barcelona
Fitxa tècnica
Lloc de sortida i arribada: Pl. Espanya, xamfrà av. Paral·lel (Metro L-1 i L-3 Espanya).
Distància aproximada: 10,0 km.
Durada aproximada:
3.30 h.
Desnivells: gens significatius
Itinerari: Pl. Espanya (1), av. Paral·lel, av. Mistral, c. Tamarit, c. Compte d’Urgell, Ronda Sant Antoni, c. Sant Pau, Sant Pau del Camp (2), c. Sant Oleguer, av. Drassanes, Porta de la Pau, c. Mercè, c. Avinyó, AEEF (3), c. Banys Nous, c. Ave Maria, pl. del Pi, c. Petritxol, c. Portaferrissa, c. Carme, c. dels Àngels, MAGBA (4), c. Montalegre, c. Valldonsella, c. Tallers, pl. Universitat, Gran Via Corts Catalanes, rambla Catalunya, Can Serra (5), c. Còrcega, c. Comte d’Urgell, c. Rosselló, recinte Escola Industrial (6), antiga presó La Model (7) , av. Josep Tarradellas, pl. Països Catalans (8), c. Tarragona, parc Joan Miró (9) i pl. Espanya (10).

Aquest itinerari us permetrà conèixer llocs importants en la història de Barcelona, com és el cas dels carrers que van néixer a peu de la muralla romana (Avinyó i Banys nos) i lloc també significatius de l’Esquerra de l’Eixample, com és el cas del MAGBA, la Universitat, l’Escola Industrial i l’antiga presó de La Model. 

Podeu consultar la descripció detallada de l'itinerari CLICANT AQUÍ

Mapa (cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)


Perfil de desnivells

Track Barri Vell de Barcelona

Si CLIQUEU AQUÍ us baixareu a "descargas" del vostre ordinador un document en versió .rar (winRAR) que quan s'obre us prosa comprar el programa però no cal fer-ho.
quan l'obriu trobadeu dues versions del track, la de la versió KML que per obrir-lo cal disposar del Google Earth i la versiò GPX, que no necessita cap programa específic per obrir-lo

Període de vigència establert: Del 14 al 27 de juny

ADVERTIMENTS

1.- En els dos sistemes serà imprescindible respectar sempre les normatives establertes per les autoritats sanitàries (mascareta, distància, nombre de persones, higiene, etc.)
2.- La realització d'aquestes activitats no té caràcter competitiu, cada persona participa al seu ritme, pel seu compte i risc i sota la seva responsabilitat.
3.- L'Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès i l’Ajuntament de Barcelona no es fan responsables de:
- L’incompliment de les normatives esmentades
- Dels danys i/o perjudicis que els caminadors es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.
- Dels possibles desperfectes que de forma aliena es pugui causar a la senyalització, la qual serà revisada periòdicament.

Si voleu caminar, fer salut, conèixer més a fons la ciutat de Barcelona, aquí teniu unes propostes que us permetran portar a terme els vostres desigs en les millors condicions ja que tenen el suport de les entitats excursionistes que formen l'Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès (AEEB) i de l'Institut Barcelona Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

qr
CODI QR Si voleu tenir accés a aquesta pàgina des del seu telèfon mòbil en qualsevol moment escanegi aquest codi.

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (de 10 a 14 i de 17 a 21 hores)