CAT CAST

BARNATRESC
Senyalitzades i Virtuals

Properes caminades: consulteu l'apartat "propera caminada"
Telèfon per a informació 616 672 173 del dilluns al divendres, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores. Fes clic aquí

Properes activitats  
Barnatresc per barris

Organització i voluntariat:

Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès

Organització i patrocini:

ATENCIÓ: LA PROPERA CAMINADA NO SERÀ PRESENCIAL (clicar aquí)

Cal tenir en compte que la realització del Barnatresc Virtual es fa per compte i risc i sota la responsabilitat exclusiva del participant i que cal respectar en tot moment les disposicions de les autoritats sanitàries, que les podeu consultar directament a través del PROCICAT.


Com que la situació sanitària actual no ens permet organitzar les caminades del Barnatresc en les condicions en que les havíem fet al llarg de més de 20 anys, hem cercat alguns mecanismes per poder-vos oferir la possibilitat de continuar fent les caminades per Barcelona

La nostra proposta es concreta en dos sistemes:

1) Barnatresc Virtural, sense senyalització i a través d'una aplicació informàtica pel vostre mòbil CLIQUEU AQUÍ
2) Barnatresc Senyalitzat, amb la senyalització temporal pròpia del Barnatresc CLIQUEU AQUÍ

Barnatresc Presencial, Quan la pandemia ho permeti CLICAR AQUÍ

Els dos sistemes us permetran el mateix objectiu: Fer caminades del Barnatresc. Cal tenir en compte que la seva realització es fa per compte i risc i sota la responsabilitat exclusiva del participant.
Per tal de que us pugueu organitzar hem confeccionat un calendari amb les dates de realització dels dos sistemes.

Per ampliar cliqueu sobre les imatges
Atenció: Aquest calendari podria tenir alguna modificació; cas de produir-se algun canvi es farà constar en aquest web.

La idea és que les caminades del Barnatresc Senyalitzat que es pugui fer en un cap de setmana concret la mateixa també es pugui fer al llarg de les dues setmanes següents pel sistema del Barnatresc Virtual.
Podreu repetir tantes vegades com vulgueu la realització d'un itinerari per qualsevol dels dos sistemes, però cal que tingueu en compte que les activitats del Barnatresc Virtual (a través de l'APP) comptaran (solament per una participació, encara que es faci diverses vegades) per a l'obtenció del pin anual i que les que es facin a través del Barnatresc Senyalitzat no comptaran per aquesta finalitat.
Aquesta diferenciació està justificada pel fet que les participacions al Barnatresc Virtual queden enregistrades per un sistema informàtic (abans d'iniciar la caminada cal enregistrar amb l'escàner de l'App a través del mòbil el carnet Barnatresc del participant), la qual cosa fa que es pot verificar la participació, cosa que no passa amb el Barnatresc Senyalitzat on no existeix aquesta possibilitat.

Cal tenir en compte que als itineraris no hi haurà WC, ni serveis sanitaris, ni orientadors, ni avituallaments, ni controladors de sortida/arribada, ni es repartirà documentació escrita.
Tota la informació es rebrà a través de l'aplicació quan es faci el Barnatresc Virtual o s'haurà pogut consultar i obtenir prèviament en aquest web.
Solament estaran senyalitzats els itineraris en la versió Barnatresc Senyalitzat.

PER TENIR ACCÉS A LES ACTIVITATS DISPONIBLES PODEU
CLICAR AQUI


Per tal d’aprofitar les noves tecnologies, com hem fet amb el Barnatresc Virtual, per ampliar les possibilitats de fer-vos arribar les nostres novetats i activitats hem obert una pàgina del Barnatresc a Fecebook. Per poder accedir a la nostra pàgina heu d'emprar la paraula: Barnatresc. Qui no disposi d'una pàgina al Facebook a través d'internet trobarà les instruccions per donar-se d'alta en aquesta xarxa social.

BARNATRESC Virtual

Presentació

Aquesta sí que és una novetat que pot donar molt de “joc” per fer caminades encara que s’hagin de mantenir les limitacions sanitàries.
La idea és oferir-vos un sistema fàcil, còmode i a l'abast de tothom per realitzar les caminades del Barnatresc.
El sistema virtual permet fer l'activitat el dia que es vulgui (dins el període establert), a l'hora que es vulgui (de dia o de nit) i que la pot fer qualsevol persona que faria el Barnatresc presencial, amb la possibilitat de que el pot fer una persona sola o amb la companyia que desitgi d'amics, familiars o coneguts (sempre atenent a les indicacions sobre aquest tema que puguin establir les autoritats sanitàries.
Un altre aspecte que considerem molt positiu d'aquest nou sistema és el de que les persones que no puguin assistir a les caminades del Barnatresc Senyalitzat o a les presencials que s'organitzaran, o que per les limitacions d'assistència i d'inscripció que ens imposi la normativa vigent no tinguin plaça per assistir-hi, les puguin fer per aquest sistema virtual.
La qual cosa els permetrà que els computin com a participacions als efectes de l'obtenció del pin anual, ja que l'App té uns mecanismes de control que permeten verificar que el participant ha seguit correctament l’itinerari.
Però caldrà tenir en compte que les repeticions d'una mateixa caminada sols comptarà com una participació.


Com "baixar-se" l'App

Teniu dues opcions
1) Accediu al "Play Store" del vostre mòbil Android o a l'"App Store" en cas de que feu servir Iphone. En el cercador d'aplicacions escriviu Barnatresc, quan el tingueu a la vista cliqueu sobre aquest nom i després cliqueu al botó corresponent per iniciar la instal·lació.
2) Accediu-hi directament a través d'aquests enllaços:

Android
: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.barnatresc

IOS: https://apps.apple.com/app/barnatresc/id1555951124Quan tingueu instal·lada l'APP veureu a la vostra pantalla aquesta icona:

Si cliqueu sobre ella s'obrirà l'aplicació directament

Com participar a les activitats virtuals

Un cop triada l'activitat en aquest web cal acudir al punt d'inici de la caminada (que s'indica a la fitxa tècnica corresponent al nostre web), posar en funcionament el mòbil i obrir l'aplicació "Barnatresc (i altres caminades)", a continuació cal triar la caminada que es vol fer, prémer el botó "iniciar caminada", i seguir les indicacions per iniciar la localització.
Cal tenir en compte que els itineraris no estaran senyalitzats.

Per poder participar hi ha tres condicions ineludibles per a cada persona:
1) Estar en possessió del carnet Barnatresc. Qui no disposi del carnet Barnatresc el pot demanar tot clicant AQUÍ
2) Disposar d'un smartphone amb Android o IOS i connexió a dades.
3) Baixar-se l'App del Barnatresc

En el punt de sortida, previ a la validació del carnet Barnatresc a través del mòbil amb el lector de la pròpia aplicació, es rebrà tota la informació de la caminada triada.
Per tant, cada persona per poder participar haurà de disposar d'un mòbil i de la seva targeta Barnatresc en el punt de sortida.

En el moment de validar la sortida amb l'escàner de la pròpia aplicació es donen tres opcions:

1) Escanejar codi de barres.- En aquest cas heu de posar el codi de barres del vostre carnet darrer del mòbil perquè l'escàner el llegeixi (us sortirà la conformitat a la pantalla).
2) Introduir codi.- En aquest cas, donat que el l'escàner no llegeix el vostre codi de barres, us donarà la opció d'introduir a mà els 10 dígits que hi ha sota de les barres.
3) Introduir codi més tard.- En aquest cas el sistema compta amb una funció que permet poder participar i validar la caminada més tard.
Per poder validar la caminada i que se us computi com una activitat realitzada tindreu dues opcions:
a) En qualsevol moment que tingueu una participació activa però que no s'hagi validat podreu entrar a la pantalla d'aquella caminada i apareixerà una alerta que donarà l'opció de validar la caminada.
b)Si s'ha acabat la caminada apareixerà un botó que donarà la mateixa opció de validar la caminada. En prémer aquest botó es passarà a la pantalla de validar on es podrà introduir el núm. del codi de barres de forma manual o bé amb l'ajut de l'escàner de carnets.

Manual

Podeu consultar el manual CLICANT AQUÍ

Política de Privacitat

Podeu consultar el text corresponent a aquest tema CLICANT AQUÍ

BARNATRESC Senyalitzat

PARTICIPANTS


Sant Martí de Provençals

Horta - Guinardó

Sant Andreu de Palomar

Barcelona

Pedralbes-Sarrià

Façana Litoral

Collserola Primer tram
         

Si cliqueu sobre les imatges s'ampliaran

PRESENTACIÓ

Es dissenyen uns itineraris per barris a la ciutat de Barcelona que se senyalitzaran amb les fletxes tradicionals del Barnatresc.
L’accés aquest itineraris estarà limitat a un cap de setmana, de les 9 h. del matí del dissabte a les 19 h del diumenge, durant aquest temps es podrà realitzar el dia que es vulgui a l’hora que es vulgui. No hi haurà control de sortida, ni de pas, ni d’arribada, sols hi haurà la senyalització indicada, que es retirarà a les 19 h del diumenge.
Sols els participants en aquesta versió del Barnatresc podreu participar en el sorteig que es farà en acabar l’any de quatre targetes regal de Decathlon per un import de 50 euros cada una.
Per participar en aquest sorteig sols es demana que qui participi ens faci arribar, dins de la primera setmana següent al cap de setemana de la caminada, un correu electrònic a l’adreça: asenexba@euro-senders.com al qual fareu constar:
- Les dades personals (nom complet, adreça i telèfon) solament del titular del carnet.
- El número del codi de barres del carnet Barnatresc (10 dígits) del titular del carnet
- La data en que s'ha efectuat la caminada.

També s'hi hauran d'adjuntar 3 fotografies (selfie) de quan es faci el recorregut (que s'identifiqui que corresponen al recorregut realitzat i amb la imatge del titular del carnet).
Si es fa l’activitat amb companyia caldrà enviar un correu per separat amb les dades indicades de cada una de les persones (fotos incloses).
Qui no disposi del carnet Barnatresc el pot obtenir tot clicant CLICAR AQUÍ.
Si en el decurs de l’activitat observeu alguna anomalia en la senyalització (en el cas del Barnatresc Senyalitzat) agrairem que ens ho feu saber amb el màxim de detall.

Activitats previstes


En aquest apartat trobareu la relació d'activitats que estan o estaran disponibles per realitzar-les en qualsevol dels dos sistemes, amb les seves característiques: mapa, fitxa tècnica, perfil de desnivells i el track, d'aquesta manera podreu fer la tria de la que més us interessi.

ÉS IMPRESCINDIBLE QUE EN DECIDIR EL MOMENT EN QUE ES VULGUI REALITZAR QUALSEVOL DE LES DUES VERSIONS DE LA CAMINADA ES TINGUIN EN COMPTE ELS HORARIS D'OBRIR i TANCAR QUE TENEN ELS PARCS MUNICIPALS TANCATS, TAMBÉ CAL TENIR EN COMPTE LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES.

Caminada del Besós al Llobregat pel Parc Natural de Collserola

TRAM 1 ENTRE MONTCADA i REIXAC i EL BAIXADOR DE VALLVIDRERA

Període de vigència establert:
Per al Barnatresc Senyalitzat: el 2 i 3 d'octubre
Per al Barnatresc Virtual: del 4 al 17 d'octubre

Fitxa Tècnica
Lloc de sortida: Montcada i Reixac (estació Manresa Rodalies R4) (Vegeu “mitjans de transport” al final del text)
Lloc d'arribada: Baixador de Vallvidrera (FGC).
Distància: 17,7 km aprox.
Durada aproximada: 5:00 h
Recorregut previst: Montcada i Reixac (estació Rodalies Montcada i Reixac-Manresa) (1), cementiri de Montcada, parc Turó de Montcada-Santa Maria, polígon industrial can Vilatort, coll de Montcada (rotonda) (2), pont Autopista A-18, serra de Llagat, can Catà (3), Sant Iscle de les Feixes (4), serra d’en Ferrer, coll d’en Fotja (5), casa Juaco, portell de Valldaura (6), coll entre el turó de la Magarola i el turó de Sant Cebrià, carrer Aladern, Vista Rica, coll de l'Erola (7), font de la Salamandra (8), coll de la Vinassa (9), camí de Sant Cugat, camí de la Sibina, turó d’en Ferrer, camí del Salze, Centre d'Informació del Parc de Collserola, Vila Joana (10) i Baixador de Vallvidrera (11).

Aquest recorregut és la primera part de l'itineri del Besós al Llobregat que de us permetrà conèixer llocs interessants del Parc Natural de Collserola com Can Catà, Sant Iscle de les Feixes, el coll s'Erola i la Vil·la Joana.

Podeu consultar la descripció detallada de l'itinerari CLICANT AQUÍ

Mapa (cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)

Perfil de desnivells


Track Montcada i Reixac - Baixador de Vallvidrera

Si CLIQUEU AQUÍ, en els dies que estigui accesible aquesta activitat en el Barnatresc Virtual, us podreu baixar a "descargas" del vostre ordinador un document en versió .rar (winRAR) que quan s'obre us prosa comprar el programa però no cal fer-ho.
Quan l'obriu trobadeu dues versions del track, la de la versió KML que per obrir-lo cal disposar del Google Earth i la versiò GPX, que no necessita cap programa específic per obrir-lo

OBSERVACIONS IMPORTANTS
Es recorda que en cap punt dels itineraris hi haurà serveis (ambulàncies, WC), ni avituallaments, ni controls de cap mena.
Per tant tots els/les caminadors/es han de preveure portar l’alimentació i la beguda que els pugui caldre en qualsevol dels itineraris.
Cal recordar que l’inici dels itineraris 1 i 3 és a l’estació “Montcada i  Reixac - Manresa”.
També cal recordar que la realització d’aquestes activitats es fa per compte i risc dels participants; que cal disposar d’una pòlissa d’assegurança adequada i respectar en tot moment les normes del Prosicat i del Parc Natural de Collserola.

SENYALITZACIÓ

Es tracta d’un itinerari per la serra de Collserola que segueix el recorregut del GR 92 en aquest indret, per tant, s’han de seguir les marques que caracteritzen els Senders de Gran recorregut (GR), que són en color blanc i vermell, i que en el Parc Natural de Collserola estan representades amb  plaques clavades a pals indicadors del parc com aquesta.

No s’ha de fer cas d’altres marques que les indicades.

Per especial recomanació del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, es recorda que en les activitats dins d’aquest parc natural, de característiques excepcionals, s’han d’efectuar tot seguint les següents Bones Pràctiques:

 • Recordar que s’està en un espai protegit, en el qual cal tenir una actitud respectuosa amb l’entorn.
 • Caminar pels camins senyalitzats, sense travessar per conreus i anar a camp a través.
 • Les ordenances del parc no permeten arrencar flors i/o plantes.
 • Cal mantenir discreció i silenci quan s’està al mig del bosc per no alterar la tranquil·litat de l’indret.
 • Emportar-se a casa les deixalles que es generin.

ADVERTIMENTS

 • Cal tenir present que la major part dels itineraris és fa per camins i pistes de muntanya sense asfaltar i que això requereix portar un calçat adequat.
 • S’ha de tenir en compte que, a més de la longitud del recorregut hi ha molt pocs trams a peu pla, que els desnivells acumulats arriben a ser considerables (fins a 400 de pujada i 200 de baixada) i que això requereix un entrenament i una condició física adequats a una activitat que requerirà un esforç important als/les caminadors/es.
 • L’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès, l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore no es fan responsables en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els/les caminadors/es es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.

MITJANS DE TRANSPORT PÚBLIC

Accés a l’inici de l’itinerari a Montcada i Reixac- Manresa
Rodalies R4: estacions a Barcelona: Barcelona-Sants, Barcelona-Plaça de Catalunya, Barcelona-Arc de Triomf i Barcelona-Sant Andreu Arenal
Baixar a l’estació Montcada i Reixac-Manresa, aquest és el punt d’inici de l’itinerari.

Final de l’itinerari al Baixador de Vallvidrera
FGC.- Tel 932 051 515 (tren cada 5 minuts)
Línia: S 1 Terrassa - Barcelona
Línia: S 2 Sabadell - Barcelona

Caminada del Besós al Llobregat pel Parc Natural de Collserola

TRAM 2 ENTRE EL BAIXADOR DE VALLVIDRERA i MOLINS DE REI

Període de vigència establert:
Per al Barnatresc Senyalitzat: el 23 i 24 d'octubre
Per al Barnatresc Virtual: del 25 d'octubre al 7 de novembre

Fitxa Tècnica
Lloc de sortida: Baixador de Vallvidrera (Vegeu “mitjans de transport” al final del text)
Lloc d'arribada: Molins de Rei (Vegeu “mitjans de transport” al final del text)
Distància: 12 km aprox.
Durada aproximada: 3 h
Recorregut previst: Baixador de Vallvidrera (1), casa Sagrada Família (2), collet urbanització Mas Sauró (3), turó de can Pasqual (4), Mas Masdemont, coll de Can Pasqual, carretera BV-1468, coll de Can Mallol, carretera BV-1468, Santa Creu d'Olorda (5), can Ribes (6), can Vilagut (7), Castellciuró (8), camí antic a Santa Creu d’Olorda, Llar d’Infant el Rodó, carrer Mestre Blanch, pl. Mercè Rodoreda, carrer Jaume Balmes, escales, carrer Major, pl. de la Creu (9), carrer Carril i estació de Molins de Rei (Rodalies) (10).

Aquest recorregut és la segona part de l'itinerari del Llobregat al Besós que us permetrà conèixer més llocs interessants del Parc Natural de Collserola com el turó de Can Pasqual, Santa Creu d'Olorda i Castellciuró.

Podeu consultar la descripció detallada de l'itinerari CLICANT AQUÍ

Mapa (cliqueu sobre les imatges per ampliar-les)

Perfil de desnivells


Track Baixador de Vallvidrera-Molins de Rei

Si CLIQUEU AQUÍ, en els dies que estigui accesible aquesta activitat en el Barnatresc Virtual, us podreu baixar a "descargas" del vostre ordinador un document en versió .rar (winRAR) que quan s'obre us prosa comprar el programa però no cal fer-ho.
quan l'obriu trobadeu dues versions del track, la de la versió KML que per obrir-lo cal disposar del Google Earth i la versiò GPX, que no necessita cap programa específic per obrir-lo

OBSERVACIONS IMPORTANTS
Es recorda que en cap punt dels itineraris hi haurà serveis (ambulàncies, WC), ni avituallaments, ni controls de cap mena.
Per tant tots els/les caminadors/es han de preveure portar l’alimentació i la beguda que els pugui caldre en qualsevol dels itineraris.
Cal recordar que l’inici dels itineraris 1 i 3 és a l’estació “Montcada i  Reixac - Manresa”.
També cal recordar que la realització d’aquestes activitats es fa per compte i risc dels participants; que cal disposar d’una pòlissa d’assegurança adequada i respectar en tot moment les normes del Prosicat i del Parc Natural de Collserola.

SENYALITZACIÓ

Es tracta d’un itinerari per la serra de Collserola que segueix el recorregut del GR 92 en aquest indret, per tant, s’han de seguir les marques que caracteritzen els Senders de Gran recorregut (GR), que són en color blanc i vermell, i que en el Parc Natural de Collserola estan representades amb  plaques clavades a pals indicadors del parc com aquesta.

No s’ha de fer cas d’altres marques que les indicades.

Per especial recomanació del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, es recorda que en les activitats dins d’aquest parc natural, de característiques excepcionals, s’han d’efectuar tot seguint les següents Bones Pràctiques:

 • Recordar que s’està en un espai protegit, en el qual cal tenir una actitud respectuosa amb l’entorn.
 • Caminar pels camins senyalitzats, sense travessar per conreus i anar a camp a través.
 • Les ordenances del parc no permeten arrencar flors i/o plantes.
 • Cal mantenir discreció i silenci quan s’està al mig del bosc per no alterar la tranquil·litat de l’indret.
 • Emportar-se a casa les deixalles que es generin.

ADVERTIMENTS

 • Cal tenir present que la major part dels itineraris és fa per camins i pistes de muntanya sense asfaltar i que això requereix portar un calçat adequat.
 • S’ha de tenir en compte que, a més de la longitud del recorregut hi ha molt pocs trams a peu pla, que els desnivells acumulats arriben a ser considerables (fins a 200 de pujada i 400 de baixada) i que això requereix un entrenament i una condició física adequats a una activitat que requerirà un esforç important als/les caminadors/es.
 • L’ Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès, el Ajuntament de Barcelona i l'Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore no es fan responsables en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els/les caminadors/es es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.

MITJANS DE TRANSPORT PÚBLIC

Accés a l'inici de l'itinerari al Baixador de Vallvidrera
FGC.- Tel 932 051 515 (tren cada 5 minuts)
Línia: S 1 Terrassa - Barcelona
Línia: S 2 Sabadell - Barcelona

Final de l'itinerari a Molins de Rei
Rodalies R1 i R5.
Bus de línea: Molins de Rei – Barcelona: Soler i Sauret.- Pg. Pi i Maragall, 54.- tel. 936 680 420 (consultar horari)

Barnatresc Presencial
Aquesta versió del Barnatresc, mentre duri la pandèmia, s'efectuarà en la forma el màxim de semblant del que era el Barnatresc abans de la pandèmia.
Hi haurà horaris de sortida i arribada, es participarà amb inscripció prèvia obligatòria i per torns.
No hi haurà punts d'avituallament, orientadors, sorteig, fulletons, etc.
La participació en aquesta versió del Barnatresc, com que se controla la sortida i l’arribada a través de la lectura del codi de barres del carnet Barnatresc, si que compta per al còmput de participacions per a optar al pin anual.
Quan les limitacions que de la pandèmia desapareguin es deixarà de fer la versió Senyalitzada i es procedirà amb el mateix procediment que s'aplicava abans de la pandèmia.

ADVERTIMENTS

1.- En els dos sistemes serà imprescindible respectar sempre les normatives establertes per les autoritats sanitàries (mascareta, distància, nombre de persones, higiene, etc.)
2.- La realització d'aquestes activitats no té caràcter competitiu, cada persona participa al seu ritme, pel seu compte i risc i sota la seva responsabilitat.
3.- L'Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès i l’Ajuntament de Barcelona no es fan responsables de:
- L’incompliment de les normatives esmentades
- Dels danys i/o perjudicis que els caminadors es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.
- Dels possibles desperfectes que de forma aliena es pugui causar a la senyalització, la qual serà revisada periòdicament.

Si voleu caminar, fer salut, conèixer més a fons la ciutat de Barcelona, aquí teniu unes propostes que us permetran portar a terme els vostres desigs en les millors condicions ja que tenen el suport de les entitats excursionistes que formen l'Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès (AEEB) i de l'Institut Barcelona Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

qr
CODI QR Si voleu tenir accés a aquesta pàgina des del seu telèfon mòbil en qualsevol moment escanegi aquest codi.

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (de 10 a 14 i de 17 a 21 hores)