CAT ES

BARNATRESC

Propera caminada: Sant Martí de Porvençals
VINE A PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA!

Dia 26 de gener 2020

Fes clic aquí

FESTA BARNATRESC 2019 (Lliurament de pins, premis fotografia, vivències i dels Màster)

Tindrà lloc el dijous 23 de gener a les 20 h, al Recinte Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar (Metro L1 est. Sant Andreu) (plaça Orfila)
Podreu trobar més informació sobre aquest acte a l'apartat "Premi a la Participació" d'aquest web.

Autorització per rebre informació

Des del mes de maig de 2018 no s'envia correspondència per correu ordinari (paper), solament es pot rebre informació a través de correu electrònic.
Les persones que ja formen part de la base de dades del Barnatresc (que tenen el carnet del Barnatresc) i volen donar la seva autorització per continuar rebent per correu electrònic la informació de les activitats de la nostra associació (AEEB) i dels seus membres i també si volen donar el seu consentiment a l'Institut Barcelona Esports (IBE) de l'Ajuntament de Barcelona per enviar informació del Barnatresc i altres informacions esportives, poden fer-nos arribar aquesta autorització a través d'un correu electrònic a l'adreça: asenexba@euro-senders.com.
En el redactat d'aquest correu electrònic cal que quedi evident la seva voluntat de donar la seva autorització en els dos aspectes indicats (AEEB i IBE) i hi han de fer constar el seu nom complet (tal com figura al seu DNI) i el número del codi de barres del carnet.
Això mateix han de fer les persones que no ens hagin facilitat la seva adreça electrònica per rebre la informació per aquest mitjà i que ara volen rebre la informació per correu elecrònic.

BARNATRESC CURIÓS

Es tracta d’una nova iniciativa dins de l’organització del Barnatresc que pretén ampliar el contingut cultural i cívic de les caminades. Per a més informació CLICA AQUÍ.

A LA CAMINADA DEL MES DE DESEMBRE NO HI HAURÀ BARNATRESC CURIÓS.

Propera Caminada Barnatresc

CAMINADA DE SANT MARTÍ DE PROVENÇALS
VINE A PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA!

26 de gener

Realització:

Organització i voluntariat:
Associació
d'Entitats
Excursionistes
del Barcelonès
qr

Codi QR

Si vols tenir accés a aquesta pàgina des del teu telèfon mòbil
en qualsevol moment escaneja aquest codi.

Organització i patrocini:

NOUS SISTEMA DE PARTICIPACIÓ

Podeu tenir accés a la informació i al formulari de petició si CLIQUEU AQUÍ

Notes:

FITXA TÈCNICA

Lloc de sortida i d’arribada:
Pl. de les Glòries Catalanes, al costat del Museu del Disseny (Metro L-1 Glòries).
Hora sortida: De les 9:00 a les 9:30 h
Hora límit d’arribada: 13 h
Distància: 13,7 km aprox.
Durada aproximada: 4:00 hores
Control de pas i avituallament: Parc del Fòrum  (de 10 a 11:30 h)

Recorregut previst:
Pl. de les Glòries Catalanes (#), museu del Disseny (1),c. Escultors Clapés, parc del Clot (2), rambla Guipúscoa, museu d’Història de la Immigració de Catalunya (3), pont dels Passadors, c. Ricard, c. Joaquim Blume, pg. de la Rambleta, c. Olímpic, parc del Litoral)(4), av. Eduard Maristany, pont sobre el Besòs, platja del Camp de la Bota, parc de la Pau, moll de la Ronda, Pl. de la Fraternitat (parc del Fòrum)(5-C) (control de pas i avituallament), platja de Llevant, platja de la Mar Bella Complex Esportiu de la Mar Bella (6), platja del Bogatell, c. Jaume Vicenç Vives, parròquia del Patriarca Abraham (7), c. Taulat, c. Roc Boronat, c. Sancho de Ávila, c. Ávila i pl. de les Glòries Catalanes (#).

MAPA DE L'ITINERARI

PERFIL DE DESNIVELLSEQUIP ESCOMBRA

L’equip escombra procedirà a retirar la senyalització a partir del moment que es tanqui el punt de sortida. Els punts de control i el d’arribada es tancaran a l’hora establerta o en el moment que hi arribi l’equip escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta.

SENYALITZACIÓ DEL BARNATRESC

Per tratar-se d'una caminada del calendari Barnatresc, la senyalització serà la habitual d'aquesta activitat, és a dir, serà a base de cintes i fletxes de plàsticADVERTIMENTS

- La Secció Excursionista del Foment Martinenc, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès no es fan responsables en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els caminadors es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.
- La direcció de la caminada podrà no autoritzar la participació a aquelles persones que el seu equipament i/o que les seves condicions físiques no responguin, segons el seu criteri, als mínims que la caminada requereix.

MARXA NÒRDICA

VOLEU PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA?

Si voleu conèixer aquesta nova modalitat de caminar veniu a aquesta caminada del Barnatresc i us proporcionarem gratuïtament uns bastons i un monitor que us donarà les indicacions de com es practica i us acompanyarà al llarg de la caminada.
Per rebre les indicacions de l’instructor titulat i per recollir els bastons de la organització heu de venir a les 8 del matí i haureu de deixar una fotocòpia del vostre DNI o carnet de conduir de dipòsit.
El nombre de bastons està limitat a 100 i s'adjudicaran per rigorós ordre d’arribada.

Recordeu que per participar a les caminades és imprescindible estar en possessió del carnet del Barnatresc, si no el teniu, o us l’heu deixat a casa, o l’heu perdut abans d’iniciar la caminada haureu d’acudir al punt d’inscripcions on una persona reomplirà l’imprès corresponent i us facilitarà el carnet i la documentació de la caminada.
Per donar com a vàlida una participació al Barnatresc cal haver passat el codi de barres del carnet pels lectors situats a la sortida, al control de pas i a l'arribada.

Què és la marxa nòrdica?
En la societat actual el sedentarisme i l'estrès tenen una gran incidència en les nostres vides i això ens perjudica la salut. Per trencar aquest cercle viciós, el millor que es pot fer és incorporar l’exercici físic a la rutina setmanal.
La marxa nòrdica és segurament l'activitat física més completa. Afavoreix el bon funcionament de la majoria de sistemes i funcions corporals, tant locomotrius, metabòliques, com de circulació, etc...
És una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix en incorporar uns bastons específics a la manera natural de caminar.
Per ser una activitat física poc agressiva i amb un nivell d’esforç que determina el propi practicant, ha esdevingut en els últims anys una modalitat esportiva que cada dia guanya nous adeptes, ja que la poden practicar des d’una persona amb baix nivell físic que vol realitzar exercici suau, fins a un esportista d’alt rendiment que practica la marxa nòrdica com a entrenament.

Però cal tenir present que els tres fonaments bàsics de la marxa nòrdica són:
- Tècnica correcta del caminar.
- Una postura correcta, controlant l’alineació del cos
- Ús adequat de la tècnica específica dels bastons

Hi ha un gran avantatge de realitzar correctament la tècnica de la marxa nòrdica. La correcta utilització dels bastons implica l’activament de la part superior del cos en l'acte de caminar, desplaçant-lo cap endavant. L'esforç físic es distribueix de forma equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos, com l'espatlla, l'esquena, els pectorals, l’abdomen i els braços. A més, gràcies a la utilització dels bastons, s'incrementa la progressió de la gambada i s'augmenta el treball muscular de les cames alhora que s’impliquen la gran majoria de músculs de la resta del cos.

El recorregut de la pràctica de la marxa nòrdica serà el mateix que el de la pròpia caminada però reduït a un total d’uns 10 km amb el mateix punt de control i avituallament que l'itinerari normal. Al mapa l’itinerari de la marxa nòrdica està ombrejat en blau.

REDUÏM RESIDUS/NOVETAT

L’organització del Barnatresc vol continuar contribuint a la campanya de reducció de residus i vol facilitar el sistema d'obtenir l'aigua als caminants/es.
A partir de les properes caminades s'eliminaran els càntirs (en alguns casos són poc higiènics i complicats d'utilitzar per algunes persones) i seran substituïts per dispensadors aplicats directament a les garrafes d'aigua de l'organització als controls de pas i a l'arribada de cada caminada.
Per aquest motiu es demana a totes les persones participants que procurin portar una cantimplora o envàs on puguin recollir l'aigua dels dispensadors.

Això no obstant, l'organització posarà a disposició dels participants uns gots especialment fabricats amb material compostable que, fins i tot, han de ser dipositats al contenidor de color marró.

Inici

Per altra part, la substitució del correu ordinari pel correu electrònic representa un estalvi de paper equivalent a més de 255.000 folis, la qual cosa és un gran estalvi de consum de cel·lulosa.


Si tens fitxa a la base de dades del Barnatresc i encara no ens has facilitat la teva adreça de correu electrònic ho pots fer a través de: asenexba@euro-senders.com.


PROPERES CAMINADES (informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'activitats a l'apartat "activitats programades"
Aquesta informació està subjecta a canvis, la informació oficial i el màxim d’actualitzada la trobareu sempre en aquest web

Inici

NOU SISTEMA DE PARTICIPACIÓPer participar al Barnatresc cal estar en possessió del carnet oficial d'aquesta activitat.

COM ACONSEGUIR EL CARNET BARNATRESC
Ara hi ha dos procediments per obtenir el carnet:

1) El que ja existia, és a dir, obtenir-lo fent cua a la sortida de cada caminada.
2) Un nou sistema d'obtenir el carnet sense fer cues a la sortida a través d'internet.

Podeu tenir accés a la informació i al formulari de petició si CLIQUEU AQUÍ

La participació al Barnatresc és gratuïta i no s'ha de fer cap inscripció prèvia.
Per considerar vàlida una participació al Barnatresc cal que s'hagi llegit el codi de barres del carnet en els lectors situats a la sortida, als controls de pas i a l'arribada.
El carnet del Barnatresc no és d'un sol ús, el que es lliura als participants s'ha d'usar en totes les participacions posteriors.
Això sí: quan el tinguis i vinguis a les caminades no te'l deixis a casa i procura no perdre'l.

Diversos

El carnet té un codi de barres que és únic i si es participa sense fer les lectures d'aquest codi de barres la participació no computarà per al nombre de caminades de cada participant, que és el que donarà dret a obtenir el pin segons el nombre de participacions anuals.
Per tal de preservar la privacitat de les dades personals dels participants als llistas que periòdicament es publiquen en aquesta web en lloc de presentar la relació per noms s'efectuarà pel número de codi de barres que figura al carnet.
La possessió del carnet Barnatresc no representa cap cost per al titular ni tampoc representa el pertànyer a algun club o entitat de cap mena, tampoc representa cap vincle entre el titular i la organització de les caminades, tan sols és un instrument per a facilitar la participació a les caminades i per a simplificar el registre informàtic de les participacions.  
La participació a les caminades del Barnatresc no té caràcter competitiu, cada persona camina al seu ritme i s'aconsella no córrer per poder gaudir de les coses interessants que es trobaran al llarg de l'itinerari. Cal tenir en compte, però, que hi ha un horari límit per a l'arribada i uns horaris per accedir als controls de pas i avituallament que s'han de respectar.
Per tenir fitxa a la base de dades del Barnatresc i poder rebre la informació de les activitats, cal participar en alguna de les caminades programades tot seguint el procediment establert.

Inici

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (solament els dilluns laborables de 17 a 21 hores)