PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Podeu accedir a les respostes de les preguntes més freqüents clicant aquí

FULLETONS DE LES CAMINADES REALITZADES

Del 2017 els podeu obtenir clicant sobre el nom del mes corresponent: GENER, FEBRER,


Realització

Agrupació Excursionista Muntanya

CAMINADA A SANT ANDREU

19 de març
Organització i voluntariat:
Associació d'Entitats
Excursionistes del BarcelonèsFitxa tècnica
Avituallament
Equip escombra

Com participacipar

Reduïm residus
Properes caminades

MÀSTER BARNATRESC
Organització i patrocini:


FITXA TÈCNICA

Lloc de sortida i arribada: Pl. de Can Fabra (Metro L1 Sant Andreu).

Hora sortida: de les 9:00 a les 9:30 h.

Hora límit d’arribada: 13:00 h.

Distancia aproximada: 11,000 km.

Durada aproximada: 3:30 h.

Avituallament i control de pas: Paratge de la Mina (Montcada i Reixac) (10:00 – 11:30 h).


El rec comtal a Vallbona

Itinerari: Pl. Can Fabra (1), c. Sant Adrià, parc de la Maquinista (2), ptg. Posoltega, c. República Dominicana, c. Ferrer Junoy, c. Ciutat d'Asunción, pg. Santa Coloma, llera del riu Besòs (3), parc de les Aigües, c. Intorsa, paratge de la Mina (control-avituallament) (4), av. de la Unitat, c. de la Font, pl. Nicaragua, c. Reixagó, rec Condal (5), pl. Primer de Maig, c. Castelladral, c. Torre Vella, pg. Mirador, pont de Vallbona, av. Vallbona, coll de la Trinitat, c. Garbí, pont de Sarajevo, c. Mireia, pl. Trinitat, c. Galícia, pg. Torras i Bages (6), pl. Orfila i pl. Can Fabra.

Mapa de l'itinerariLínia de distànciesInici

AVITUALLAMENT

Com que no hi ha inscripció prèvia l’organització no pot saber amb anticipació el nombre de participants que hi haurà, per tant, la distribució de líquids i/o sòlids s’efectuarà mentre hi hagi disponibilitat de les previsions efectuades.
Els participants hauran de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per realitzar l’activitat, ja que el que es pugui donar al llarg de l’itinerari són solament ingestes de manteniment.

EQUIP ESCOMBRA

L’equip escombra procedirà a retirar la senyalització a partir del moment que es tanqui el punt de sortida.
El punt de control i el d’arribada es tancaran a l’hora establerta o en el moment que hi arribi l’equip escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta
.

Caminem plegats per a la PREVENCIÓ del càncer de còlon i recte

Des del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona, ens volem sumar a la Caminada a Sant Andreu, el 19 de març d'enguany, per promoure la prevenció del càncer de budell gros.
El càncer colorectal és el més freqüent al conjunt d’homes i dones de Catalunya i és la segona causa de mort per càncer. El Programa té com a objectiu reduir la mortalitat i la incidència d’aquest càncer mitjançant el seu diagnòstic precoç, abans que doni símptomes.
El Programa s'adreça a homes i dones d'entre 50 i 69 anys sense antecedents personals ni familiars d'aquest càncer. Per participar només cal realitzar, cada dos anys, una prova molt senzilla. Es convida mitjançant l'enviament d’una carta a domicili i només cal anar a recollir la prova a una de les farmàcies col·laboradores amb el Programa.  
Per prevenir el càncer de còlon i recte es recomana seguir una dieta rica en verdures i fruita, fibra i derivats làctics, i baixa en greixos, carn processada i carn vermella. Cal evitar el consum de tabac i moderar el d'alcohol. A més, l'exercici físic practicat de manera regular també ajuda a prevenir aquest càncer i caminar és una molt bona opció per mantenir-se actiu físicament.
Més informació a www.prevenciocolonbcn.org, i al punt d’informació situat a la sortida/arribada de la caminada.

REDUÏM RESIDUS

L’organització del Barnatresc vol continuar contribuint a la campanya de reducció de residus i més concretament dels envasos de plàstic de l'aigua que es donava a les caminades. És per això que tant al punt d'avituallament com a l'arribada l'aigua se subministrarà en càntirs.
Això representarà reduir, en un any, en uns 50.000 envasos de plàstic les deixalles que aquesta activitat genera, la qual cosa representa un volum realment important.


Inici

SENYALITZACIÓ DEL BARNATRESC

Els itineraris de les caminades del Barnatresc es marquen amb cintes i amb fletxes de plàstic


REDUÏM RESIDUS

 

L'organització del Barnatresc Barnatresc continua contribuint amb la campanya de reducció de residus per millorar el nostre medi ambient.

El subministrament de l'aigua en càntirs als participants, tant a l'avituallament com a l'arribada, representa reduir en un any unes 62.170 ampolles de plàstic.

Per altra part, la substitució del correu ordinari pel correu electrònic representa un estalvi de paper equivalent a més de 217.500 folis, la qual cosa és un gran estalvi de consum de cel·lulosa.

Si tens fitxa a la base de dades del Barnatresc i encara no ens has facilitat la teva adreça de correu electrònic ho pots fer a través de: asenexba@euro-senders.com.


PROPERES CAMINADES (informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'activitats a l'apartat "activitats programades"
Aquesta informació està subjecta a canvis, la informació oficial i el màxim d’actualitzada la trobareu en aquest web

Inici

COM PARTICIPAR

La participació és gratuïta i no s'ha de fer inscripció prèvia.
Solament cal acudir al lloc i hora de sortida, recollir el Full de Participació i lliurar-lo a l'arribada amb totes les dades personals del participant i l'acreditació d'haver passat pels controls establerts.
O bé presentar el carnet Barnatresc per llegir el seu codi de barres a la sortida, al control de pas i a l'arribada.
Aquests requisits són els que permeten considerar com a vàlida una participació.
A la sortida també es facilita als participants la informació necessària per fer el recorregut: mapa, relació de carrers, etc.

El carnet del Barnatresc no s'ha de demanar enlloc i no és cap requisit per participar a les caminades.

Per obtenir-lo solament cal que participis en alguna de les caminades programades i reomplis amb totes les teves dades el Full de Participació, amb aquestes dades quan es faci una edició de carnets, normalment se'n fan una a l'any (no després de cada caminada), s'editarà el teu i te l'enviarem a domicili.

Si no tens el carnet, encara que hagis participat últimament en diverses caminades, no t'impacientis, ja el rebràs. Si passa un any des de la teva primera participació i no l'has rebut fes-nos-ho saber a través d'un correu electrònic a l'adreça: asenexba@euro-senders.com.

Això sí: quan tinguis el carnet i vinguis a les caminades no te'l deixis a casa i procura no perdre'l.


Qui disposi del carnet del Barnatresc  a la sortida haurà de passar el codi de barres del carnet pel lector corresponent, aquesta mateixa operació s'haurà d'efectuar als controls de pas i a l'arribada. 

El Full de Participació no es el mitjà establert per a informar, reclamar o qualsevol altra gestió que es vulgui realizar, per a aquesta finalitat hi ha els sistemes que es detallen al peu d'aquesta nota.

Important: Qui participi amb el carnet no ha de fer servir el Full de Participació.

El lliurament del Full de Participació degudament complimentat i reomplert a l'arribada, o les lectures del codi de barres del carnet Barnatresc, serà el que acrediti la participació en cada una de les caminades i el que donarà dret a obtenir el pin segons el nombre de participacions anuals.

La possessió del carnet Barnatresc no representa cap cost per al titular ni tampoc representa el pertànyer a algun club o entitat de cap mena, tampoc representa cap vincle entre el titular i la organització de les caminades, tan sols és un instrument per a facilitar la participació a les caminades i per a simplificar el registre informàtic de les participacions.

La participació a les caminades del Barnatresc no té caràcter competitiu, cada persona camina al seu ritme i s'aconsella no córrer per poder gaudir de les coses interessants que es trobaran al llarg de l'itinerari. Cal tenir en compte, però, que hi ha un horari límit per a l'arribada i uns horaris per accedir als controls de pas i avituallament que s'han de respectar.

Per tenir fitxa a la base de dades del Barnatresc i poder rebre la informació de les activitats, cal participar en alguna de les caminades programades i lliurar el Full de Participació completament complimentat a l'arribada.

Inici

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (solament els dilluns laborables de 17 a 21 hores)
Servei d\'informació esportiva: tel. 934 023 000
010 (el preu de la trucada és de 0,64 € / 3 minut