NOU FORMAT DEL NATURTRESC

A partir del mes de gener es posa en marxa un nou format del Naturtresc.
És una proposta perquè cada sortida sigui una continuació de l’anterior dins un itinerari general establert, en aquest cas el Camí de Sant Jaume de Catalunya.
En dos anys es farà l'itinerari entre el coll de Panissars (a la frontera amb França) i Fraga, a l'Aragó.
El primer any del coll de Panissars a Montserrat, el segon de Montserrat a Fraga
Podeu obtenir la informació sobre aquest nou format CLICANT AQUÍ
Podeu ampliar la informació amb el document que que obtindreu CLICANT AQUÍ

CAMÍ DE SANT JAUME DE CATALUNYA

PROPERA EXCURSIÓ

Realització:CAMÍ DE SANTIAGO A CATALUNYA
Tercer tram

(Figueres/Santa Olalla – Bàscara)
22 de març 2020

ACTIVITAT AJORNADA

Organització:


A
ssociació d'Entitats
Excursionistes del Barcelonès

Inscripcions
Informació per a totes les excursions
Codi QR
Si vols tenir accés a aquesta pàgina des del teu telèfon mòbil en qualsevol moment escaneja aquest codi
Notes importants Properes activitats
Normativa Naturtresc  

PROGRAMA

Sortida de Barcelona: Pl. Catalunya/Portal del l’Àngel.

Hora de sortida: 7:00 h.

Longitud: 13,700 km aprox.
Durada: 4:00 h. aprox.
Desnivells: 100 m de pujada i 60 m de baixada

Menjars a càrrec dels inscrits
: Esmorzar en àrea de servei o similar i dinar de motxilla en el decurs de l'excursió.

Itinerari: Figueres/Santa Llogaia d’Àlguema (1) (45 m), Borrassà (2) (70 m), Creixell (3) (60 m), Pontós (4) (90 m) i Bàscara (5) (60 m).Bàscara

INSCRIPCIONS

NOU SISTEMA D'INSCRIPCIONS
(per internet i per telèno, es pot triar el que més interesssi). Podeu llegir-ne els detalls clicant aquí

Import de la inscripció: 21 euros (inclou: el desplaçament amb autocar, la documentació i l’assegurança).

Inscripcions per internet
Abans d'iniciar el procés de la inscripció es recomana llegir detalladament el procediment a seguir.

Per a facilitar el procés es pot consultar el tutorial corresponent clicant aquí.

El dilluns dia 16 de març (de les 9 a les 21 h) entrarà en funcionament el formulari d'inscripcions. Per tal de donar prioritat a la continuïtat en l'assistència aquest dia solament es podran inscriure les persones que hagin assistit a la caminada anterior . Hi haurà un filtre al procés d'inscripció per garantir aquests prioritat.
A partir del 17 de març l'accés a les inscripcions a les places que hagin quedat disponibles restarà obert a tothom fins que s'esgotin les places disponibles o, com màxim, fins a les 20 hores del dijous dia 20 de març.

NO ES POT ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIONS

ATENCIÓ L'HORA DE SORTIDA ÉS A LES 7 DEL MATÍ


Pre-reserva de plaça per telèfon

A partir del 16 de març de les 17 a les 21 hores podran fer la pre-inscripció o reserva de plaça les persones que hagin assistit a la caminada anterior, al tel. 616 672 173.
A partir del 17 de març es tindrà accés a les places que hagin quedat disponibles
Posteriorment s’ha de confirmar la inscripció per mitjà del pagament de 21 euros al compte ES58 0081 0142 7100 0144 2547 Banc de Sabadell. A l’ingrés s’ha de fer constar el nom dels inscrits.

Ingrés de la inscripció:
Degut a que l’import de la inscripció (21 euros) no es pot ingressar per caixer automàtic i que fer l’ingrés per finestreta (si no es té compte al Banc de Sabadell) representa un cost de 5 euros (és un import generalitzat a tots els bancs), a partir de la propera excursió es podrà fer el pagament per transferència fins a les 20 hores del dijous anterior al dia de l’excursió.
Un cop feta la transferència tot seguit caldrà enviar el comprovant per correu electrònic (asenexba@euro-senders.com) o per Whats App al 609 334 872 (no es pot trucar a aquest telèfon), en el qual és imprescindible que consti el nom dels inscrits.
Aquesta serà la verificació d’haver fet el pagament dins el temps establert.

Si el dia 20 de març no s'ha fet l'ingrés o no es té constància d'haver fet la transferència es considerarà que la pre-inscripció queda anul·lada i, sense més avís, s'assignarà la plaça a altres pre-inscrits en reserva.

Solament seran vàlides les places pre-inscrites i confirmades segons el procediment establert i en cap cas són transferibles.

Les places estan limitades a dos autocars. Sols es tornarà la inscripció de les places anul·lades que hagin pogut ser cobertes amb altres pre-inscrits.

MÉS INFO: Tel. 616 672 173 (dilluns feiners de 17 a 21 hores.

Descripció de l'excursió

itinerari a peu:
Iniciarem l’itinerari a la rotonda que hi ha a l’entrada de Santa Llogaia d’Algama, prendrem una carretera en direcció oest i per ella passarem sota de les vies del tren i anirem recte per una pista pavimentada. Creuarem una pista i passarem per sota de l’autopista, seguirem entre camps de conreu. Arribarem a la carretera GIP-5129 i la seguirem al recte, passats uns 250 metres deixarem la carretera, al costat d’una granja, i anirem a la dreta per una pista. Després de diverses corbes entre camps de conreu arribarem a una pista i la seguirem a l’esquerra, sud. Per aquesta pista entrarem a Borrassà. Creuarem la població i en sortirem per la carretera de Creixell. Creuarem la C-26 per una pista (a l’esquerra quedarà una rotonda i arribarem a una cruïlla on anirem a l’esquerra per darrere del cementiri de Creixell. Arribarem a la carretera GIV-6226 i la seguirem a la dreta. Per la mateixa carretera creuarem la població de Creixell i poc després de sortir-ne, davant del restaurant L’Alzina, deixarem la carretera per seguir una pista a la dreta. Més endavant la pista va en paral·lel a l’autopista i després se’n separa. Farem un petit tram per la carretera GIP-5126 i en sortirem per l’esquerra tot seguint una pista que ens portarà a Pontós. En sortir de la població deixarem a l’esquerra, a un nivell més alt, el castell de Pontós i més endavant per la pista creuarem les vies del tren i un cop a l’altre costat seguirem fins a la carretera N II on ens vindrà a recollir l’autocar.

Mapa
Perfil de desnivells
PONTÓS

Municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El terme municipal està en la confluència dels rius Muga i Fluvià, amb les rieres de Pontós, Santa Anna i d'Àlguema.
El poble situat en una petita vall, té cultius de regadiu i secà, i ramaderia. Indústries agropecuàries.
El jaciment arqueològic del Mas Castellar de Pontós és un dels més fructífers dels últims temps en les terres de l'Empordà. S'han trobat importants peces dels segles VI aC i II aC, un poblat ibèric i una vil·la romana.
A Pontós es va lliurar la batalla de Pontós l'11 de juny de 1795, on els espanyols, acompanyats de sometent i miquelets catalans va derrotar l'exèrcit francès.
El Castell de Pontós està situat a cinc-cents metres del poble, al cim d'un turó. El que en queda avui en dia són vestigis que permeten endevinar la planta, rectangular, molt allargada. L'aparell és de carreus mal escairats d'arenosa i conglomerat, juntament amb còdols escapçats, que formen filades. Trobem un segment de la muralla d'uns deu metres de llarg per vuit d'alt atalusssat. A la part superior hi ha dos restes d'espitlleres petites. Del mur septentrional del recinte, només se'n veuen sobresortir del sòl escassos fragments constructius. El que es conserva del llenç de ponent és degut a haver servit de paret d'una de les cases del recinte murat, edifici actualment en ruïnes. A l'extrem nord de l'esplanada hi ha una cisterna i un pou amb un brocal circular i fet amb pedres de calcària allisades.

BÀSCARA

Municipi de la comarca de l'Alt Empordà, la vila de Bàscara està situada a l'extrem sud de la comarca, a la vora dreta del Fluvià, dalt d'un turó, a 66 m sobre el nivell del mar. La primera referència escrita data del 817.
Les muralles de Bàscara dins del nucli urbà de la població de Bàscara, a l'extrem de tramuntana del terme, a la zona més elevada del municipi dominant el pas del riu Fluvià. El recinte fortificat de la població de Bàscara estava format pel castell Episcopal i les muralles que l'envoltaven. Es conserven diversos trams i panys de la fortificació al voltant del nucli històric, originades al segle XIII
El castell està situat a la banda de ponent del nucli antic de la vila actual, al damunt del penya-segat que domina el riu Fluvià. Es tracta d'un edifici de planta irregular format per diversos cossos adossats, amb les cobertes d'una i dues vessants de teula i distribuït en planta baixa, pis i golfes
Sant Iscle de Bàscara és una església d'una sola nau rectangular amb absis poligonal i capelles laterals. La nau està coberta amb volta de creueria mentre que l'absis presenta una volta poligonal i les capelles volta de canó amb llunetes. Corresponen a la transformació de l'edifici duta a terme en època barroca. Alhora, tot el temple es troba sobrealçat per un mur. La façana principal presenta un gran campanar de planta quadrada, bastit damunt les restes de dues pilastres que formaven part de l'antic campanar de cadireta original. El portal d'accés actual és rectangular i està emmarcat amb pedra, tot i que força restituït. La façana està rematada amb un coronament esglaonat.

 

NOTES IMPORTANTS

- Solament poden assistir a l'activitat les persones que s'hagin inscrit seguint la normativa vigent.
- S’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima i calçat adequat per caminar per muntanya.
- La direcció de l'activitat declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat i podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la caminada requereix. 
- La pluja o el maltemps no seran motiu per a suspendre la sortida, si cal hi haurà una activitat alternativa per la zona de l'excursió.
- Es necessari presentar-se en el punt de sortida dels autocars amb temps suficient per poder verificar la relació d'assistents.
- La sortida dels autocars s'efectuarà amb el màxim respecte a l'horari establert.


ÉS IMPORTAT CONSULTAR LA NORMATIVA D'AQUESTA ACTIVITAT A L'APARTAT CORRESPONENT DEL WEB

PROPERES ACTIVITATS (Informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'excursions per al 2020 a l'apartat "activitats programades" del menú horitzontal que encapçala aquesta pàgina.