NATURTRESC
Properes excursions: consulteu l'apartat "propera caminada"

Telèfon per a informació 616 672 173 el dilluns feiners de 17 a 21 hores.

Consulteu directament el web d'aquesta activitat.

Cliqueu aqui

PROPERA EXCURSIÓ

Realització:

NATURTRESC

De Vidrà al pont de Clarella (BV-5227)


17 de novembre 2024

Organització:


Inscripcions
Properes activitats
Codi QR
Si vols tenir accés a aquesta pàgina des del teu telèfon mòbil en qualsevol moment escaneja aquest codi
Notes importants Normativa Naturtresc

PROGRAMA


Sortida i arribada de Barcelona:
Xamfrà carrers Consell de Cent i Lepant (Metro L2 Monumental, a 100 metres i L5 Sagrada Família, a 300 metres).
Hora de sortida: 7:00 h.
Menjars: Esmorzar en àrea de servei o similar i dinar al final de la caminada.
Longitud: 10,600 km aprox.                
Durada: 3.30 h. aprox.
Desnivells: de pujada 290 m, de baixada 320 m

Itinerari: Vidrà (1), can Carrasquet (2), collet de la Talaia (3), Palou Xic (4), la Plana (5), l’Arxer (6), el Villaró (7), Palou Gros (8), collet de Canemars (9), portell del Roure (10), riera de Clarella (11) i Pont de Clarella (BV-5227) (12).
Atenció: En el decurs d’aquest itinerari no hi ha possibilitat de poder connectar amb cap carretera, per tant, no hi haurà cap ocasió en que l’autocar pugui connectar amb els caminadors/es

Vidrà

Itinerari a peu: Centre d’informació Parc dels Volcans (#) (565 m), cal Gueny (600 m), accés al volcà del Croscat (1) (600 m), carretera GI-524 (620 m), Caselles (630), volcà de Santa Margarida (2) (690 m), Sant Miquel Sacot (3) (640 m), El Prat de la Casa (570 m), cooperativa (565 m), Cal Sastre (570 m), fageda d’en Jordà (4) (570 m) i Centre d’Informació (#) (565 m).

Volcà de Santa Margarda

INSCRIPCIONS

Import de la inscripció: 25 euros per persona.

Inscripcions per internet

A partir de les 9 hores de l'11 de novembre entrarà en funcionament el formulari d'inscripcions que estarà disponible les 24 hores del dia fins que s'esgotin las places disponibles o, com màxim, fins a les 20 hores del dijous dia 14 de novembre.

Quan dins el període establert no es pugui accedir al formulari d'inscripcions per internet vol dir que ja no hi ha places disponibles per aquest sistema i que l'única opció que queda és intentar fer la "Pre-reserva de plaça per telèfon" que s'indica a continuació.

PER ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIONS PODREU CLICAR AQUÍ
Si es fa la inscripció per internet és imprescindible realitzar el pagament a través dels sistema establert en el procés d'inscripció. SI NO ES FA EL PAGAMENT EN AQUEST PROCÉS LA INSCRIPCIÓ NO S'HA REALITZAT, per tant, o cal repetir el procés per internet o s'ha de fer la inscripció pel procediment de "Pre-reserva de plaça per telèfon" que es descriu a continuació.
- En el cas de fer la inscripció i el pagament per internet no cal enviar el comprovant per correu electrònic o per Whats App, ja que el fet de formalitzar la inscripció per internet ja significa que s'ha fet el pagament corresponent.

Pre-reserva de plaça per telèfon
A partir de l'11 de novembre es podrà fer la reserva de plaça al tel. 616 672 942 de les 17 a les 21 hores.
A continuació cal confirmar la inscripció per mitjà de l'ingrés de 25 euros al compte ES18 3140 0001 9800 1565 5300 Caixa de Guissona.

Pagament de la inscripció:
Sols es pot efectuar per mitjà d'una transferencia a la Caixa de Guissona. Un cop feta la transferència tot seguit caldrà enviar el comprovant per correu electrònic (asenexba@euro-senders.com) o per Whats App al 609 334 872 (no es pot trucar a aquest telèfon), en el qual és imprescindible que consti el nom dels inscrits.
Aquesta serà la verificació d’haver fet el pagament dins el temps establert.

Si el dia 14 de novembre no s'ha fet la transferència es considerarà que la pre-inscripció queda anul·lada i, sense més avís, s'assignarà la plaça a altres pre-inscrits en reserva.

Notes:
- Solament seran vàlides les places pre-inscrites i confirmades segons el procediment establert i en cap cas són transferibles.
- Les places estan limitades a un autocar.
- Sols es tornarà l'import de la inscripció de les places anul·lades que s'hagin pogut cobrir amb altres pre-inscripcions.

Descripció de l'excursió: Sortirem de la pl. Maria Vila d’Abadal i Vilaplana del municipi de Vidrà per la carretera de Ciuret i aviat anirem a l’esquerra pel c. de l’Escola al final del qual pujarem per unes escales que ens portaran al Camí e Dalt i el seguirem a la dreta, deixarem a la dreta el mirador de la Creu de l’Arç i pujarem a l’esquerra per unes escales que ens portaran a una pista i la seguirem a l’esquerra; aviat deixarem a la dreta una pista que va a un dipòsit d’aigua i continuarem per la pista que seguíem que fa diverses giragonses; més endavant deixem una pista a la dreta i arribem a can Carrasquet, deixarem la casa a l’esquerra i continuarem per la pista que seguíem que més endavant passa a ser un camí que ens portarà al collet de la Talaia, seguirem el camí en direcció nord, deixarem el cim de la Talaia a la dreta i arribarem a una pista i la seguirem a l’esquerra; arribarem a una cruïlla on continuarem recte en direcció nord; més endavant deixarem una pista a l’esquerra i a la dreta l’accés al Palou Xic; la pista dona la volta a la finca, deixarem una pista a la dreta i la pista que seguim passa a ser un camí que ens porta a una pista i la seguim al recte; més endavant deixem a l’esquerra l’accés a la Plana i continuem per la pista que seguíem que ens portarà a l’Arxer, creuarem el collet de l’Arxer, deixarem una pista a l’esquerra i després, també a l’esquerra, el Villaró i continuem per la pista que seguíem en direcció nord; més endavant la pista fa un marcat gir a l’esquerra, deixem una pista a l’esquerra i seguim en direcció sud per la pista que ens portarà al Palou Gros, que el deixarem a l’esquerra; continuem per la pista que seguíem per la capçalera del torrent de Blanquers i girarem a l’esquerra per seguir en direcció sud; creuarem el collet de Canemars i després el portell del Roure; la pista fa un marcat gir a l’esquerra i en arribar a la riera de Clarella hi ha una bifurcació on seguirem la pista de la dreta, en paral·lel a la riera, que ens portarà al pont de Clarella, a la carretera BV-5227 on acabarem l’excursió.

Podeu obtenir el fulletó de l'activitat si CLIQUEU AQUÍ

Mapa (cliqueu a la imatge per ampliar-la)





 




 

 

 

 

 

 

Perfil de desnivells (cliqueu a la imatge per ampliar-la)

 

 

 


Vidrà
Municipi de la comarca natural del Bisaura, a la comarca d'Osona que fins al 1989 pertanyia a la comarca del Ripollès.
La vall de Vidrà és esmentada el 960, quan Emma, abadessa de Sant Joan, féu consagrar la seva església, dedicada a sant Hilari.
El terme es repartia en les viles o grans propietats rurals que han donat lloc a grans masies o a les parròquies sufragànies de Santa Margarida de Cabagés, Sant Bartomeu de Covildases o Santa Llúcia de Ciuret.
Els senyors del castell de Milany tenien la jurisdicció civil i criminal sobre tot el terme de Vidrà, era un domini compartit amb el monestir de Sant Joan de les Abadesses
Els consells generals de prohoms del terme tenien lloc al pla de l'Espinalt, equidistant de Vallfogona i de Vidrà. Al segle XVIII el terme jurisdiccional de Milany es dividí en la baronia i terme de Vallfogona i en la jurisdicció de Vidrà, organitzades en dues batllies.
El poble està format per un grup de cases repartides en un parell de carrerons i una placeta, en l'antiga sagrera o terreny que gaudia d'immunitat eclesiàstica de l'església parroquial de Sant Hilari. Aquesta sagrera era murada, amb portes per a l'accés, al principi del segle XIV, però les cases es renovaren als segles XVII i XVIII.
L'església de Sant Hilari
Fou renovada entorn del 1780, de l'antic edifici romànic resta només el mur de migdia, que es deixà per aprofitar-lo en la nova construcció de caràcter neoclassicista.
Tot i que la major part de la població treballa en la indústria i els serveis, el sector primari manté una població ocupada molt per sobre de la mitjana catalana. Gran part de les terres són ocupades per les pastures permanents i la superfície forestal. Tot i així, l’agricultura encara és una activitat present al municipi, essent els conreus farratgers els més importants. La ramaderia es dedica principalment a la cria de bestiar porcí i boví.
L’activitat industrial que es destaca al poble és la relacionada amb la fusta, representada per serreries i fusteries. La presència de diferents tipus d’allotjaments al municipi ha afavorit l’expansió del turisme en aquesta zona.

Santa Maria de Besora
Municipi de la comarca natural del Bisaura, situat al pla de Teia, al peu del turó on hi ha les restes del castell de Besora i de l’església romànica de Santa Maria, consagrada el 898. L’actual municipi formava part del terme del castell de Besora, va pertànyer al municipi de Sant Quirze de Besora fins el 1798. Actualment, tot i que hi ha una serradora, l’activitat econòmica del municipi rau en l’agricultura i la ramaderia.
Castell de Besora
Dalt d'una plana a 1025 m d'alçada i envoltada en bona part de cinglera s'alcen les restes del castell de Besora i de l'església romànica de Santa Maria, símbols d'identitat d'una vila rica en balmes o baumes, en argot local, que són cavitats naturals a la roca derivades de l'erosió que havien estat habitades per camperols.
Església parroquial de Santa Maria de Besora
Fou consagrada el 898 pel bisbe Gotmar a petició d’Emma, filla de Guifré el Pilós i abadessa del monestir de Sant Joan de les Abadesses, es va reconstruir el segle XI sota la protecció del castell. Hi destaca un interessant campanar quadrangular de tres plantes i el porxo, probablement del segle XII.
Té planta rectangular format per una nau central a la que s'obren capelles laterals a través d'arcades. Correspon a l'estructura barroca tipificada al principat al segle XVIII. L'exterior és de gran austeritat i l'interior decorat arquitectònicament amb motius barrocs, presidits per l'imponent retaule del presbiteri. Es cobreix amb volta a l'interior i teula àrab a l'exterior. La nau central s'orienta de nord a sud. A l'esquerra de la façana principal s'aixeca un campanar al que s'hi accedeix a través d'una interessant escala interior coberta.
L'edifici es construí al 1759, quan es traslladà la parròquia del castell de Besora al Pla de Teià. A l'interior es conservava un interessant retaule barroc, destruït al 1936, del qual en l'actualitat existeix una còpia fidel.

MÉS INFO: Tel. 616 672 173
(els dilluns feiners i els dies establerts per a la inscripció de 17 a 21 hores).

NOTES IMPORTANTS

- Solament poden assistir a l'activitat les persones que s'hagin inscrit seguint la normativa vigent.
- S’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima i calçat adequat per caminar per muntanya.
- La direcció de l'activitat declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat i podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la caminada requereix. 
- La pluja o el maltemps no seran motiu per a suspendre la sortida, si cal hi haurà una activitat alternativa per la zona de l'excursió.
- Es necessari presentar-se en el punt de sortida de l'autocar amb temps suficient per poder verificar la relació d'assistents.
- La sortida de l'autocar s'efectuarà amb el màxim respecte a l'horari establert.

Fotos segona part del Camí de Sant Jaume a Catalunya
i raqueta de neu 2023




Camí Sant Jaume gener



Raqueta de neu febrer

Camí Sant Jaume febrer

Camí de Sant Jaume març
Camí de Sant Jaume abril
Camí de Sant Jaume maig
Camí de Sant Jaume juny
Caminada a la Platja juliol

Camí de Sant Jaume setembre

Camí de Sant Jaume octubre

Camí de Sant Jaume novembre
Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre



 

 









 

 







 
















 



 

 

 

 

 

Fotos Naturtresc 2024

 

 

 

 

01 Volta per Mont-ral

02 Banyoles _Besalú
03 Graugés i Sant Vicenç d'Obiols
04 Congost de Mu 05 Sant Pere sd'Aüira 06 Sant Pau de Segúeries

06 Sant Pau de Segúeries
06 Pont Romà de Sant Joan Abadesses  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÉS IMPORTAT CONSULTAR LA NORMATIVA D'AQUESTA ACTIVITAT A L'APARTAT CORRESPONENT D'AQUEST WEB

PROPERES ACTIVITATS (Informació provisional)

Pot consultar el calendari d'excursions per al 2024 a l'apartat "activitats programades" del menú horitzontal que encapçala aquesta pàgina.