NATURTRESC
Properes excursions: consulteu l'apartat "propera caminada"

Telèfon per a informació 616 672 173 el dilluns feiners de 17 a 21 hores.

Consulteu directament el web d'aquesta activitat.

Cliqueu aqui

VIATGE A IRLANDA

Per manca d'inscripcions aquesta activitat ha estat anulada

PROPERA EXCURSIÓ
Realització:

NATURTRESC

Sant Pere d'Aüira
16 de juny 2024

Organització:


Inscripcions
Properes activitats
Codi QR
Si vols tenir accés a aquesta pàgina des del teu telèfon mòbil en qualsevol moment escaneja aquest codi
Notes importants Normativa Naturtresc

PROGRAMA

Sortida i arribada de Barcelona: Xamfrà carrers Consell de Cent i Lepant) (Metro L2 Monumental, a 100 metres i L5 Sagrada Família, a 300 metres).
Hora de sortida: 7:00 h. Menjars: Esmorzar en àrea de servei o similar i dinar al final de la caminada.

Itinerari a peu: Campdevànol, La Torre, cal Teuler, torrent de Coll de Batalla, torrent de Sant Pere d’Aüira, pla de la Tomba, Sant Pere d’Aüira, coll de la Batalla, Sant Cristòfol, Puigcorber i Campdevànol.

Longitud: 12,450 km aprox.   Durada: 4.00 h. aprox.          

Desnivell acumulat: de pujada 410: m de baixada: 410 m.

Menjars a càrrec dels participants: Esmorza en àrea de servei o similar i dinar al final de la caminada.

 

Xalet Fossas (Campdevànol)

INSCRIPCIONS

Import de la inscripció: 25 euros per persona.

Inscripcions per internet

A partir de les 9 hores del dia 10 de juny entrarà en funcionament el formulari d'inscripcions que estarà disponible les 24 hores del dia fins que s'esgotin las places disponibles o, com màxim, fins a les 20 hores del dijous dia 13 de juny.

Quan dins el període establert no es pugui accedir al formulari d'inscripcions per internet vol dir que ja no hi ha places disponibles per aquest sistema i que l'única opció que queda és intentar fer la "Pre-reserva de plaça per telèfon" que s'indica a continuació.

PER ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIONS PODREU CLICAR AQUÍ.

Cal tenir en compte
- Si es fa la inscripció per internet és imprescindible realitzar el pagament a través dels sistema establert en el procés d'inscripció. SI NO ES FA EL PAGAMENT EN AQUEST PROCÉS LA INSCRIPCIÓ NO S'HA REALITZAT, per tant, o cal repetir el procés per internet o s'ha de fer la inscripció pel procediment de "Pre-reserva de plaça per telèfon" que es descriu a continuació.
- En el cas de fer la inscripció i el pagament per internet no cal enviar el comprovant per correu electrònic o per Whats App, ja que el fet de formalitzar la inscripció per internet ja significa que s'ha fet el pagament corresponent.

Pre-reserva de plaça per telèfon
A partir del 10 de juny de les 17 a les 21 hores es pot fer la pre-inscripció o reserva de plaça al tel. 616 672 173.
Posteriorment s’ha de confirmar la inscripció per mitjà de l'ingrés de 25 euros al compte ES18 3140 0001 9800 1565 5300 Caixa de Guissona. A l’ingrés s’ha de fer constar el nom dels inscrits.

Pagament de la inscripció:
Sols es pot efectuar per mitjà d'una transferencia a la Caixa de Guissona. Un cop feta la transferència tot seguit caldrà enviar el comprovant per correu electrònic (asenexba@euro-senders.com) o per Whats App al 609 334 872 (no es pot trucar a aquest telèfon), en el qual és imprescindible que consti el nom dels inscrits.
Aquesta serà la verificació d’haver fet el pagament dins el temps establert.

Si el dia 13 de juny no s'ha fet la transferència es considerarà que la pre-inscripció queda anul·lada i, sense més avís, s'assignarà la plaça a altres pre-inscrits en reserva.

Notes:
- Solament seran vàlides les places pre-inscrites i confirmades segons el procediment establert i en cap cas són transferibles.
- Les places estan limitades a un autocar.
- Sols es tornará l'import de la inscripció de les places anul·lades que s'hagin pogut cobrir amb altres pre-inscripciones.

Descripció de l'excursióSortirem de la pl. de l’estació de tren de Campdevànol, prendrem l’av. Pau Casals fins a la pl. de l’Església on deixarem l’església a l’esquerra i pel seu costat prendrem la pujada de l’Església i per un pont creuarem les vies del tren i tot seguit per unes escales a la dreta pujarem al c. del Raguer i el seguirem a la dreta, al final del qual pujarem per una pista a la dreta, creuarem els Quintans del Raguer (camps de conreu) i arribarem a una cruïlla on prendrem la pista de la dreta i deixarem a l’esquerra l’accés a La Torre; continuarem en direcció nord i quan arribem a la Teuleria, que queda a la dreta, deixarem una pista a l’esquerra; després d’una corba la pista continua en direcció nord; deixarem a la dreta can Teuler i aviat deixarem una pista a l’esquerra i pujarem a una carena i anirem a l’esquerra per dins el bosc; després d’un gran gir a la dreta creuarem el torrent de Coll de la Batalla, seguirem per dins del bosc fins que arribem a un pla on hi ha una cruïlla i prendrem la pista de l’esquerra; més endavant creuarem el torrent de Sant Pere d’Aüira i continuarem la pujada, deixarem una pista a l’esquerra i arribarem al Pla de la Tomba on la pista gira a l’esquerra, est, per dins el bosc; molt més endavant deixarem una pista a l’esquerra i arribarem a una cruïlla on prendrem un camí a l’esquerra per accedir a l’ermita de Sant Pere d’Aüira (1100 m); per la part posterior de l’ermita iniciarem la davallada per un camí per dins el bosc que, després de creuar una pista ens portarà al coll de la Batalla on seguirem en direcció sud de primer per un camí que més endavant passa a ser una pista; quan arribem a una bifurcació anirem a l’esquerra per una pista tot davallant suaument; en un collet prendrem un camí a l’esquerra que ens permetrà arribar al mirador que hi  ha a les runes de l’ermita de Sant Cristòfol Vell, refarem una mica de camí i seguirem per una pista a la dreta que aviat la deixarem per prendre un camí a la dreta que després de creuar el torrent de Coronetes ens portarà a una pista on deixarem a la dreta l’accés a can Puigcorber on continuarem a la dreta per un camí que ens retornarà a Campdevànol després de passar per Sant Cristòfol, el cementiri i de seguir un itinerari urbà  fins a la pl. de l’Estació.

Podeu obtenir el fulletó de l'activitat si CLIQUEU AQUÍ

Mapa (cliqueu a la imatge per ampliar-la)





 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perfil de desnivells (cliqueu a la imatge per ampliar-la)

 

 


 


Campdevànol
El nom de "Campdevànol" prové de l'entrada dels vàndals a la península, probablement hi establiren un campament a la seva arribada des de l'est del continent europeu durant el segle IV dC.
La primera vegada que s’esmenta Campodavandali en un text va ser en l’acta de consagració de l’església de Sant Pere de Ripoll l’any 890. En aquesta acta es feia esment del fet que una de les dotacions per a la consagració de Sant Pere era l’alou de Campodavandali, donat pels consorts Guifré i Guineguilda. No obstant això, d’aquest text no es desprèn si aquest alou era una masia, un poblet o un molí. Es creu, però, que al voltant d’aquest emplaçament es va anar formant un nucli de població suficientment nombrós com per obligar la construcció d’una església, la coneguda avui encara com ” la Vella “, a principis del segle XI.
La població de Campdevànol era majorment agrícola fins al moment en què arriba la industrialització. Una de les primeres indústries que va arribar a Campdevànol i va convertir aquest poble en un dels pioners d’aquesta indústria va ser la dels clavetaires, fins al punt que en l’actualitat encara existeix un carrer a la població que du aquest nom.
Cap al final del segle XIX van aparèixer altres indústries relacionades amb el guix, el ciment i el carbur; els filats i teixits també han tingut el seu protagonisme a la població. D’aquesta manera, la primera referència a una fàbrica de teixits data del 1804

L’església parroquial de Sant Cristòfol, neoclàssica tardana, fou aixecada entre el 1885 i el 1890 perquè l'antiga quedava allunyada del centre. Consta d’una nau amb dos passadissos formats per la unió de les capelles laterals. El tret més característic és l’esvelt campanar, de 46 metres, reconstruït a mitjans del segle XX, ja que l'anterior s'ensorrà.
La Creu, situada davant de l’església parroquial, es tracta d’una creu treballada, amb braços rectilinis amb ornamentacions típiques del gòtic del segle XV. Originàriament estava ubicada al barri de la Creu, però després de restaurar-la es va posar a l’emplaçament actual.
El pont Vell es construí al 1899 i servia per unir el poble i el barri del Raval. Al 1912 i més al sud, es construí el pont Nou que s'ha convertit en una via de comunicació entre les comarques del Ripollès i del Berguedà.
El pont de la Cabreta està situat sobre el riu Freser, a la sortida del municipi i en direcció Puigcerdà. La part romànica del pont data del segle XI. El pont formava part de l’antic camí ral que anava de Ripoll a la Cerdanya.
La Casa del Mossèn Tor, coneguda també com el Xalet Fossas és un edifici modernista que va ser projectat el 1908 i construït el 1924. Ofereix una riquesa volumètrica molt notable derivada de l'articulació dels cossos que la componen. La façana en general i l'acurat disseny dels seus elements de detall la converteixen en una bona mostra d'arquitectura modernista. S’han destacar les ceràmiques i pintures de l'exterior junt a elements neoromàntics situats a la part posterior de l'edifici
l'Hospital comarcal de Campdevànol és un altre edifici modernista que té una façana i un vestíbul de gran interès arquitectònic; és una mostra excepcional d’arquitectura modernista a la comarca. Aquest però, sí que ha estat modificat.

Sant Pere d'Aüira
És una ermita romànica que ofereix una panoràmica excepcional sobre tota la comarca, amb unes vistes que arriben fins al Pedraforca.
Està situada en un cim de 1100 m d'altitud. La seva demarcació s'havia estès també per l'esquerra del Freser, però quan se’n suprimí la parròquia, vers el 1415, per fusionar-se amb Sant Quintí de Puig-rodon, aquest sector fou unit a Sant Martí d'Armàncies.
El lloc és conegut des del 1150 però l'església actual fou reconstruïda al principi del segle XIII i consagrada per Sant Bernat Calbó el 6 de setembre de 1235.
És una construcció d'una sola nau amb absis semicircular a llevant, amb dues capelles de planta rectangular, a costat i costat de la nau, que donen l'aparença de planta de creu llatina. S'il·lumina per dues finestres de doble esqueixada, a l'absis i al mur de migjorn, i dues espitlleres a les capelles. La portalada a migjorn és d'arc de mig punt.
El campanar d'espadanya de dues obertures s'alça s'obre la nau en la intersecció amb les capelles.

MÉS INFO: Tel. 616 672 173
(els dilluns feiners i els dies establerts per a la inscripció de 17 a 21 hores).

NOTES IMPORTANTS

- Solament poden assistir a l'activitat les persones que s'hagin inscrit seguint la normativa vigent.
- S’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima i calçat adequat per caminar per muntanya.
- La direcció de l'activitat declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat i podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la caminada requereix. 
- La pluja o el maltemps no seran motiu per a suspendre la sortida, si cal hi haurà una activitat alternativa per la zona de l'excursió.
- Es necessari presentar-se en el punt de sortida de l'autocar amb temps suficient per poder verificar la relació d'assistents.
- La sortida de l'autocar s'efectuarà amb el màxim respecte a l'horari establert.

Fotos segona part del Camí de Sant Jaume a Catalunya
i raqueta de neu 2023




Camí Sant Jaume gener



Raqueta de neu febrer

Camí Sant Jaume febrer

Camí de Sant Jaume març
Camí de Sant Jaume abril
Camí de Sant Jaume maig
Camí de Sant Jaume juny
Caminada a la Platja juliol

Camí de Sant Jaume setembre

Camí de Sant Jaume octubre

Camí de Sant Jaume novembre
Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre



 

 









 

 







 
















 



 

 

 

 

 

Fotos Naturtresc 2024

 

 

 

 

01 Volta per Mont-ral

02 Banyoles _Besalú
03 Graugés i Sant Vicenç d'Obiols
04 Congost de Mu 05 Sant Pere sd'Aüira 06 Sant Pau de Segúeries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÉS IMPORTAT CONSULTAR LA NORMATIVA D'AQUESTA ACTIVITAT A L'APARTAT CORRESPONENT D'AQUEST WEB

PROPERES ACTIVITATS (Informació provisional)

Pot consultar el calendari d'excursions per al 2024 a l'apartat "activitats programades" del menú horitzontal que encapçala aquesta pàgina.