NATURTRESC
Properes excursions: consulteu l'apartat "propera caminada"

Telèfon per a informació 616 672 173 el dilluns feiners de 17 a 21 hores.

Consulteu directament el web d'aquesta activitat.

Cliqueu aqui

VIATGE A IRLANDA 1/7-7-2024
Podeu obtenir el programa d'aquesta activitat CLICANT AQUÍ

PROPERA EXCURSIÓ
Realització:

NATURTRESC

Congost de Mu
5 de maig 2024

Organització:


Inscripcions
Properes activitats
Codi QR
Si vols tenir accés a aquesta pàgina des del teu telèfon mòbil en qualsevol moment escaneja aquest codi
Notes importants Normativa Naturtresc

PROGRAMA

Sortida i arribada de Barcelona: Xamfrà carrers Consell de Cent i Lepant) (Metro L2 Monumental, a 100 metres i L5 Sagrada Família, a 300 metres).

Hora de sortida: 7:00 h.
Menjars: Esmorzar en àrea de servei o similar i dinar al final de la caminada.

Itinerari A PEU: Pont del Pastor (C-13), els Campaments de Fecsa, central hidroelèctrica, Pont Penjant (1), congost de Mu (2) i Alòs de Balaguer (3).

Longitud: 8,500 km aprox.   Durada: 3.00 h. aprox.          

Desnivell acumulat: de pujada 350: m de baixada: 340 m.

Menjars a càrrec dels participants: Esmorza en àrea de servei o similar i dinar al final de la caminada.
Pont Penjant

INSCRIPCIONS

Import de la inscripció: 25 euros per persona.

Inscripcions per internet
A partir de les 9 hores del dia 29 d'abril entrarà en funcionament el formulari d'inscripcions que estarà disponible les 24 hores del dia fins que s'esgotin las places disponibles o, com màxim, fins a les 20 hores del dijous dia 2 de maig.

Quan dins el període establert no es pugui accedir al formulari d'inscripcions per internet vol dir que ja no hi ha places disponibles per aquest sistema i que l'única opció que queda és intentar fer la "Pre-reserva de plaça per telèfon" que s'indica a continuació.

PER ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIONS PODREU CLICAR AQUÍ


Cal tenir en compte
- Si es fa la inscripció per internet és imprescindible realitzar el pagament a través dels sistema establert en el procés d'inscripció. SI NO ES FA EL PAGAMENT EN AQUEST PROCÉS LA INSCRIPCIÓ NO S'HA REALITZAT, p
er tant, o cal repetir el procés per internet o s'ha de fer la inscripció pel procediment de "Pre-reserva de plaça per telèfon" que es descriu a continuació.
- En el cas de fer la inscripció i el pagament per internet no cal enviar el comprovant per correu electrònic o per Whats App, ja que el fet de formalitzar la inscripció per internet ja significa que s'ha fet el pagament corresponent.

Pre-reserva de plaça per telèfon
A partir del 29 d'abril de les 17 a les 21 hores (el dia 1 de maig no es fan inscripcions) es pot fer la pre-inscripció o reserva de plaça al tel. 616 672 173.
Posteriorment s’ha de confirmar la inscripció per mitjà de l'ingrés de 25 euros al compte ES18 3140 0001 9800 1565 5300 Caixa de Guissona. A l’ingrés s’ha de fer constar el nom dels inscrits.

Pagament de la inscripció:
Sols es pot efectuar per mitjà d'una transferencia a la Caixa de Guissona. Un cop feta la transferència tot seguit caldrà enviar el comprovant per correu electrònic (asenexba@euro-senders.com) o per Whats App al 609 334 872 (no es pot trucar a aquest telèfon), en el qual és imprescindible que consti el nom dels inscrits.
Aquesta serà la verificació d’haver fet el pagament dins el temps establert.

Si el dia 2 de maig no s'ha fet la transferència es considerarà que la pre-inscripció queda anul·lada i, sense més avís, s'assignarà la plaça a altres pre-inscrits en reserva.

Notes:
- Solament seran vàlides les places pre-inscrites i confirmades segons el procediment establert i en cap cas són transferibles.
- Les places estan limitades a un autocar.
- Sols es tornará l'import de la inscripció de les places anul·lades que s'hagin pogut cobrir amb altres pre-inscripciones.

Descripció de l'excursió
Iniciarem l’excursió al pont del Pastor, a tocar de la carretera C-13 on prendrem una pista pavimentada que va paral·lela al riu Noguera Pallaresa, aviat deixarem a la dreta els campaments de FECSA i més endavant arribarem a la Central Hidroelèctrica d’Alòs de Balaguer, deixarem un pont a l’esquerra i anirem a la dreta en paral·lel al riu Segre, la resclosa ens quedarà a l’esquerra i aviat arribarem al pont Penjant per mitjà del qual creuarem el riu i durant uns 300 metres seguirem al costat dret del riu; arribarem a una bifurcació i pujarem a l’esquerra per un camí que tot fent zig-zag ens permetrà guanyar alçada (uns 100 metres de desnivell) fins arribar a un camí que el seguirem a la dreta i creuarem el barranc del Palomar i durant un llarg tram seguirem quasi sempre al mateix nivell, tot fent entrades i sortides a la muntanya per superar el pas de diferents barrancs, pel denominat Camí del Solà, fins que arribarem al espectacular pas entre muntanyes que és l’estret de Mu; seguirem en la mateixa tònica i la mateixa direcció fins que arribarem a la zona de Pícnic de la Font de l’Espadella i cosa d’un quilòmetre després arribarem al pont d’Alòs sobre el riu Segre on s’acabarà l’excursió.

Podeu obtenir el fulletó de l'activitat si CLIQUEU AQUÍ

Mapa (cliqueu a la imatge per ampliar-la)





 




PERFIL DELS DESNIVELLS   (cliqueu a la imatge per ampliar-la)

 




Congost de Mu

És un congost d'uns 6 km de longitud, format pel curs del riu Segre entre la població d'Alòs de Balaguer i, aigües avall, l'aiguabarreig amb el riu Noguera Pallaresa a l'alçada de la Central de Camarasa.
El riu transcorre encaixonat entre els contraforts de la cara sud del Montsec de Meià i la cara nord de la serra Carbonera. Des de l'edat mitjana, un antic camí de ferradura, que ara travessa un pont penjant, en ressegueix el traçat en paral·lel primer a frec de l'aigua i, més endavant, passa pel trencant del mirador de la Penalta fins arribar a la font de l'Espadella. Al llarg del recorregut es van succeint els espadats, els racons i les elevacions del camí.





Pont penjat

Per creuar el riu Segre i per poder seguir en una zona de penya-segats es va construir el pont penjat i unes passarel·les metàl·liques ancorades a la roca, això fa que en algun tram sigui un trajecte aeri i amb passarel·les penjades sobre el riu.


 

 

Alòs de Balaguer
El terme del municipi s’estén a banda i banda del Segre. L’agricultura constitueix la base econòmica del terme. Les terres són majoritàriament de secà, i hom conrea principalment cereals (ordi, blat), ametllers i oliveres. La ramaderia, que és un bon complement de l’economia, es bassa sobretot en la cria de bestiar porcí, aviram i oví. Han estat importants els ingressos proporcionats per les tòfones.
La vila d’Alòs de Balaguer és esglaonada als vessants del turó on hi ha el castell d’Alòs. Des de la vila, edificada sobre els espadats roquissers, es domina un bell paisatge amb els meandres del riu i els serrats veïns. La població conserva alguns racons i placetes antigues. L’església parroquial de Sant Feliu d’Alòs (que pertany al bisbat d’Urgell) conserva dos retaules de pedra, policromats, del segle XIV. Dins la vila hi havia el santuari de Sant Sebastià, desaparegut en fer obres a la carretera (hom hi ha deixat un monument al sant). La festa major se celebra el segon cap de setmana d’agost.
A partir del 1570 el Batlle d’Alòs i el seu fill, ambdós coneguts pel nom d’Arnau Escuder, caps dels nyerros, bandolejaren per la comarca fins a fer-se amos de la conca alta i mitjana del Segre. El lloctinent Hurtado de Mendoza, per reduir-los, obligà els pobles d’Organyà, Peramola, Oliana i Ponts a pagar una tropa de soldats. Ambdós capitostos protagonitzaren fets a Cubells, els Omells de na Gaia, Arbeca, Castelldans i altres pobles de les Garrigues i del Segrià.
Durant la guerra dels Segadors, el castell d’Alòs albergà un petit destacament de les forces castellanes i prop seu foren lliurats alguns combats. El 1645, després que l’exèrcit filipista ocupés el pont d’Alòs, el comte d’Harcourt infligí una derrota a les forces catalanes entre Llorenç de Montgai i Gerb. El marquesat d’Alòs fou creat per Carles III d’Espanya per premiar el tinent general Antoni d’Alòs i de Rius (1736), que el 1714 ajudà el duc de Berwick en el setge de Barcelona.

MÉS INFO: Tel. 616 672 173
(els dilluns feiners i els dies establerts per a la inscripció de 17 a 21 hores).

NOTES IMPORTANTS

- Solament poden assistir a l'activitat les persones que s'hagin inscrit seguint la normativa vigent.
- S’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima i calçat adequat per caminar per muntanya.
- La direcció de l'activitat declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat i podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la caminada requereix. 
- La pluja o el maltemps no seran motiu per a suspendre la sortida, si cal hi haurà una activitat alternativa per la zona de l'excursió.
- Es necessari presentar-se en el punt de sortida de l'autocar amb temps suficient per poder verificar la relació d'assistents.
- La sortida de l'autocar s'efectuarà amb el màxim respecte a l'horari establert.

Fotos segona part del Camí de Sant Jaume a Catalunya
i raqueta de neu 2023




Camí Sant Jaume gener



Raqueta de neu febrer

Camí Sant Jaume febrer

Camí de Sant Jaume març
Camí de Sant Jaume abril
Camí de Sant Jaume maig
Camí de Sant Jaume juny
Caminada a la Platja juliol

Camí de Sant Jaume setembre

Camí de Sant Jaume octubre

Camí de Sant Jaume novembre
Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre

Camí de Sant Jaume desembre



 

 









 

 







 
















 



Fotos Naturtresc 2024

01 Volta per Mont-ral 02 Banyoles _Besalú
03 Graugés i Sant Vicenç d'Obiols

 

 

 

 

ÉS IMPORTAT CONSULTAR LA NORMATIVA D'AQUESTA ACTIVITAT A L'APARTAT CORRESPONENT D'AQUEST WEB

PROPERES ACTIVITATS (Informació provisional)

Pot consultar el calendari d'excursions per al 2024 a l'apartat "activitats programades" del menú horitzontal que encapçala aquesta pàgina.