CAMÍ DEL SEGRE (dies 24 i 25 de març)

Tal com es va quedar a la reunió, us informem que es podrà dinar en el restaurant del propi hotel on estarem allotjats
Les persones que hi estiguin interessades poden consultar el menú si CLIQUEUN AQUÍ:
Han de triar els plats que escullen i si dinen els dos dies indicar els plats per dies separats
Un cop feta l'elecció ho han de comunicar per WattsApp al tel. 609 334 872 o al correu electrònic: asenexaba@euro-senders.com

PROPERA EXCURSIÓ
Realització:

Agrupació Excursionista Muntanya
SERRA DE PRADES
Prades- tossal de la Baltasana - Prades

8 d'abril
Organització:

A
ssociació d'Entitats
Excursionistes del Barcelonès


Inscripcions
Informació per a totes les excursions
Codi QR
Si vols tenir accés a aquesta pàgina des del teu telèfon mòbil en qualsevol moment escaneja aquest codi
Notes importants Properes activitats
Normativa Naturtresc  

Fitxa tècnica

Sortida de Barcelona: Pl. Catalunya/Portal del l’Àngel.

Hora de sortida: 7:30 h.

Longitud:
11,000 km aprox.

Durada:
3:30 h. aprox.

Hora prevista de retorn a Barcelona
: 19:00 h-

Desnivells:
200 m de pujada i 200 m de baixada.

Menjars a càrrec dels inscrits
: Esmorzar en àrea de servei o similar i dinar de motxilla en el decurs de l'excursió.

Itinerari a peu: Prades (1), coll del Bosc, tossal de la Baltasana (2), coll del Serafí (3), Mare de Déu de l’Abellera (4), coll de Sant Roc i Prades (5)
Prades

Inscripcions

NOU SISTEMA D'INSCRIPCIONS (per internet i per telèno, es pot triar el que més interesssi). Podeu llegir-ne els detalls clicant aquí

Import de la inscripció: 20 euros (inclou: el desplaçament amb autocar, la documentació i l’assegurança).

Inscripcions per internet

Abans d'iniciar el procés de la inscripció es recomana llegir detalladament el procediment a seguir.
Per a facilitar el procés es pot consultar el tutorial corresponent clicant aquí.

A partir de les 9 hores del dilluns dia 2 d'abril entrarà en funcionament el formulari d'inscripcions que estarà disponible les 24 hores del dia fins que s'esgotin las places disponibles o, com màxim, fins a les 20 hores del dijous dia 5 d'abril.

ACCÉS AL FORMULARI D'INSCRIPCION ESTÀ TANCAT.

Pre-reserva de plaça per telèfon

A partir del 3 d'abril de les 17 a les 21 hores, es pot fer la pre-inscripció o reserva de plaça al tel. 616 672 173.
Posteriorment s’ha de confirmar la inscripció per mitjà de l'ingrés (no transferència) de 20 euros al compte ES58 0081 0142 7100 0144 2547 Banc de Sabadell. A l’ingrés s’ha de fer constar el nom dels inscrits.

Si el dia 5 d'abril no s'ha fet l'ingrés es considerarà que la pre-inscripció queda anul·lada i, sense més avís, s'assignarà la plaça a altres pre-inscrits en reserva.

Solament seran vàlides les places pre-inscrites i confirmades segons el procediment establert i en cap cas són transferibles.

Les places estan limitades a dos autocars. Sols es tornarà la inscripció de les places anul·lades que hagin pogut ser cobertes amb altres pre-inscrits.

MÉS INFO: Tel. 616 672 173 (dilluns feiners de 17 a 21 hores.

Descripció de l'excursió

Iniciarem l’excursió a la població de Prades des d’on prendrem un camí que s’enfila per la carena i ens portarà al coll del Bosc, des d’aquest coll farem la pujada final al cim del turó de la Baltasana, on, si el dia acompanya, podrem gaudir de magnífiques vistes sobre tot el conjunt de les muntanyes de Prades i els seus entorns. Davallarem del cim per la part oposada a la pujada i farem un tram de pista fins arribar molt a prop del Pla del Ganxo, on deixarem la pista i emprendrem la baixada pel barranc dels Bassols que ens portarà al coll del Serafí.
Des d’aquest coll farem un llarg camí de flanqueix tot deixant a la nostra esquerra el cim de la Roca dels Corbs fins arribar a l’ermita de la Mare de Déu de l’Abellera, on també podrem contemplar un extraordinari paisatge des d’una situació inigualable. Continuarem el camí per passar el coll de Sant Roc i aviat retornarem al punt de sortida, la població de Prades.

MAPA

Podeu ampliar el mapa clicant sobre la imatge

PERFIL DE DESNIVELLS
PRADES

Municipi de la comarca del Baix Camp, situat enmig de les muntanyes de Prades, a 950 metres d'alçada. El nucli urbà, situat sobre un altiplà, consta de cases velles en el nucli antic i al voltant, habitatges més moderns, emprats com a segona residència. La riquesa del municipi, després de la crisi del sector agricultor dels anys 80 s'ha centrat en el turisme. La patata de Prades es reconeix encara com a producte d'alta qualitat.
La vila, antiga capital del comptat de Prades - vinculat a la casa reial catalana: la reina Margarida de Prades fou muller de Martí I l'Humà -, presenta un important conjunt monumental en la bella i característica pedra rogenca del triàsic que li ha donat el sobrenom de “la vila vermella”. Cal admirar-hi els portals de les muralles, la plaça porticada, la famosa i bella font esfèrica del Renaixement i el basament de les torres. Centre residencial, té una justa anomenada pel seu clima i el paisatge.
El nucli antic apareix emmurallat en dues terceres part del seu perímetre i forma part del patrimoni historicoartístic de Catalunya. Al seu interior es troba la plaça Major, porticada i de gran interès, amb la famosa font esfèrica d'aspecte renaixentista. No hi queden restes del seu antic castell àrab, però sí de la seva antiga església romànica. És important l'església parroquial de Santa Maria, transició del romànic al gòtic amb elements renaixentistes. Malgrat que els vestigis de població apareixen en època neolítica, l'origen de la població és àrab. El 1324 es crea el comtat de Prades, que passa a mans dels ducs de Medinaceli al s. XVII. Avui, la duquessa de Medinaceli ostenta el títol de vint-i-vuit comtessa de Prades.

TOSSAL DE LA BALTASANAÉs la màxima elevació de la serra de Prades, es tracta d'un excel·lent mirador situat sobre el territori que envolta el massís, però la seva principal característica és el mantell vegetal que el recobreix: a les zones ombrívoles més altes es presenta l'única població catalana de roure reboll, espècie pròpiament eurosiberiana que presenta el seu límit oriental en aquesta muntanya.
El roure reboll és un arbre caducifoli mitjà (uns 15 m), de tronc recte i poc tortuós, de copa aclarida i fulles d'un verd-blau de 8 a 15 cm de longitud, molt pilosa al revers, de forma retallada en lòbuls llargs i profunds, de costats gairebé paral·lels; el seu fruit és la gla. El tossal també presenta pinedes de pi roig; és un arbre més alt que el roure reboll (fins a 30 m d'altura), de tronc recte i copa irregular, cònica i estreta. Les fulles són curtes, rígides i punxants, de 3 a 6 cm i de color verd-blau o grisenc. El seu fruit és la pinya.

MARE DE DÉU DE L'ABELLERA

Pertany al municipi de Prades. S’alça en una cinglera de 1.020 m d’alçada tot aprofitant una balma on abans hi havien viscut eremites. Segons la tradició la imatge de la Verge fou trobada per un pastor entre les branques d’una alzina voltada de ruscos quan anava a cercar mel.
L’edifici actual un temple d’una sola nau, va ser construït en el 1574 i en el 1578 s’hi afegí el campanar. En el segle XVIII s’hi feren múltiples reformes.
La seva situació privilegiada permet gaudir de vistes extraordinàries sobretot cap a la vall de Capafonts i les muntanyes dels Motllats. Disposa d'una àrea de lleure amb taules i bancs.

 

NOTES IMPORTANTS

- Solament poden assistir a l'activitat les persones que s'hagin inscrit seguint la normativa vigent.
- S’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima i calçat adequat per caminar per muntanya.
- La direcció de la caminada declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat i podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la caminada requereix. 
- La pluja o el maltemps no seran motiu per a suspendre la sortida, si cal hi haurà una activitat alternativa per la zona de l'excursió.
- Es necessari presentar-se en el punt de sortida dels autocars amb temps suficient per poder verificar la relació d'assistents.
- La sortida dels autocars s'efectuarà amb el màxim respecte a l'horari establert.


ÉS IMPORTAT CONSULTAR LA NORMATIVA D'AQUESTA ACTIVITAT A L'APARTAT CORRESPONENT DEL WEB

PROPERES ACTIVITATS (Informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'excursions per al 2018 a l'apartat "activitats programades" del menú horitzontal que encapçala aquesta pàgina.