CAT ES EN

Dos dies per caminar a Barcelona

17 i 18 d'octubre del 2020

Itineraris de 20, 30 i 40 Km, molt interessants, que ens permetran conèixer la ciutat de Barcelona i les seves rodalies.

FEDERACIÓ INTERNACIONAL D'ESPORTS POPULARS

logo_ivv3.jpgInternationaler Volskssportverband (IVV) 
Fédération Internationale des Sports Populaires
International Federation of Popular Sports

El 14 de gener del 1968 un grup d’excursionistes de Suïssa i de Liechtenstein es van reunir a la ciutat alemanya de Lindau amb el propòsit de fundar una federació internacional que reunís tot tipus d’esports sense ànim competitiu i orientats a tot tipus de persones interessades en l’esport i en l’intercanvi cultural entre els pobles.

El 15 de desembre del mateix any es va fundar la Federació Internacional d’Esports Populars, coneguda per les sigles de IVV, amb quatre països fundadors. Actualment més de 50 països de tot el món entre federacions nacionals i clubs directes fan que sigui la federació internacional d’excursionistes més important i amb major nombre de federats del món. 

La IVV promou l’organització d’esports sense ànim competitiu com, per exemple, el senderisme, el ciclisme, la natació, l’esquí de fons i el patinatge sobre gel. El senderisme és l’esport amb major nombre de participants i de clubs afiliats.

Les federacions de cada país membre promouen tot tipus d’events organitzats pels clubs excursionistes que les integren, on els propis membres del club organitzador juntament amb els membres d’altres clubs del mateix país, així com d’altres països participants amb representació a la IVV, gaudeixen de nombroses activitats de senderisme així com de la cultura i la gastronomia del lloc, amb el foment i l’intercanvi cultural i la unió amical entre diferents cultures i persones del món.

28 federacions nacionals a Europa, Àsia i Amèrica representen en la actualitat la IVV, amb països com Alemanya amb més d’1 milió i mig de federats repartits entre més de 1000 clubs,  Itàlia amb 1 milió de federats en més de 800 clubs d’excursionisme afiliats. 

La IVV promou al voltant de 7500 events esportius a l’any a través dels seus 5.500 clubs afiliats a nivell internacional.
  
La participació en les activitats que promou la IVV es pot fer de diverses maneres:

1. Participació en activitats organitzades per un club membre de la IVV i que estan obertes a la participació de tothom, com és el cas de la Caminada Internacional de Barcelona o a les altres caminades que formen part de la IML (International Marching Leage).

2. Realització de rutes i senders permanents d’entre 5 i 50 km per itineraris senyalitzats i aprovats per la IVV. Aquestes rutes estan a càrrec de clubs membres de la IVV, que tenen cura del seu manteniment i de l’acreditació de la seva realització.

3. La participació en programes de senderisme amb diverses rutes diàries organitzats per clubs membres de la IVV. L’entitat organitzadora pot contractar els serveis d’agents turístics (agències de viatges, hotels, transportistes, etc.) per a l’organització del programa.

  Les activitats organitzades es comuniquen a la IVV, la qual s’encarrega de publicar-les en un registre internacional i de comunicar-les a tots els membres de la federació a través de catàlegs, llibres, newsletters i la pròpia web de la federació.
  El club organitzador rep de la IVV un segell distintiu per a cada activitat i edita un document, l’“Start cart” que lliura a cada participant perquè hi acrediti, per mitjà d’un segell la realització dels recorreguts.
  La federació reconeix amb diversos premis, medalles i certificats els senderistes que demostrin haver fet un mínim de rutes en un mínim de països que estan integrats a la federació internacional. 
  La federació internacional organitza des del 1989 cada dos anys una Olimpíada en un dels països membres de la IVV.

Rutes i senders permanents de la IVV
  La IVV aprova a través d’una comissió d’experts excursionistes acreditats diverses rutes i senders en tots els països membres que compleixin els requisits de la IVV en relació a senders adaptats i adequadament indicats per a excursionistes i aficionats al senderisme. 
  Aquests senders es promocionen i es recullen a la guia de rutes i senders permanents de la IVV perquè els membres afiliats els puguin conèixer i recorre’ls per visitar lliurement els països on estan situats; d’aquesta manera s’hi promou el turisme actiu.
  Los clubs afiliats sol·liciten a la IVV l’acreditació d’aquests itineraris en el seu territori amb la denominació de “rutes permanents de la IVV”. El club acredita la realització d’aquestes rutes, a petició de l’excursionista que els hagi realitzat amb un segell o acreditació oficial.

La Caminada Internacional de Barcelona a la IVV

Des del 14 de maig del 2009 la Caminada Internacional de Barcelona forma part de la Federació Internacional d’Esports Populars (Internationaler Volkssportverband) IVV.
  Aquesta federació està domiciliada a Altötting, a l’est i a prop de Munich (Alemanya) i té com a objectius:

· Contribuir a que la gent tingui bona salut amb la promoció de la pràctica esportiva a la natura.
· Promoure la millor comprensió entre les persones i servir a la pau per l’establiment de relacions amicals basades en la
  pràctica de l’esport no competitiu.
· L’objectiu de la federació és promoure la pràctica dels esports populars. Es consideren esports populars les rutes a peu,
  les rutes amb bicicleta, les rutes amb esquí, les activitats de natació, les rutes amb patins, etc. que no tinguin caràcter ni
   esperit competitiu, ni temps establert, ni guanyador.
· Agrupar les federacions territorials perquè enriqueixin el seu treball amb un intercanvi permanent d’idees i d’experiències

  A l’edició d’enguany de la Caminada Internacional de Barcelona, com en anys anteriors els participants que ho desitgin podran obtenir el segell que els acrediti com a participants en aquesta activitat dins el marc de la IVV.

Per a més informació sobre la Federació Intenacional d'Esports Populars es pot consultar el web: http://www.ivv-web.org