MADRID

Federación Madrileña de Montañismo
C/ Ferrocarril 22, 1º; 28045 Madrid

Tel. 915 273 801; Fax. 915 280 931
federacion@retemail.es

ENLLAÇOS
amb webs relacionades amb els senders de Madrid


Madrid i les comunitats veïnes. Cliqueu sobre el mapa per ampliar-lo. Font: FEDME. E:1:180.000

SENDERS

GR 10 Puçol - Aldea del Obispo / Termas de Monfortinho
El tram madrileny d'aquest sender travessa tota la província del nord-est al sud-oest. De Guadalajara entra pel Pontón de la Oliva pels camins de servei del Canal d'Isabel II. Passa per Patones de Arriba, Torrelaguna i pel barranc de San Vicente; a continuació voreja la serra de la Cabrera, passa pel convent de San Antonio i per la Cañada Real Segoviana, a continuació contorneja la serra de Guadarrama pel sud, passa pel paratge rocós de la Pedriza de Manzanares i després per Mataelpino i Navacerrada. El port de Fuenfría (1.794 m) i la Peña del Águila (2.002 m) són fites d'altura del sender. La referència següent és San Lorenzo del Escorial, després Robledo de Chavela, Pelayos de la Sierra i finalment a San Martín de Valdeiglesias s'acomiada de la província per a internar-se per Castella-Lleó després d'uns 200 km de recorregut per terres madrilenyes.

GR 88 Sender Segovià
Els dos punts d'inici/final a la comunitat de Madrid, concretament al GR 10, el seu itinerari per aquesta comunitat és d'uns 56 km i permet recórrer camins rurals que quasi s'havien perdut i que enllacen diversos pobles que estaven desconnectats. El sender va per la sierra Norte, no molt alta però amb recorreguts d'una certa duresa amb paisatges realment bonics. Des de l'inici el seu itinerari és: Presa del Pontón de la Oliva, El Atazar, collado de la Pinilla, Puebla de la Sierra, Porrejón, La Hiruela i El Cardoso de la Sierra; el seu final, després del recorregut segovià, és a San Lorenzo del Escorial.

GR 124 Senda Reial
Es tracta d'un antic traçat que unia els Reales Sitios amb la serra madrilenya, més concretament, la ciutat de Madrid amb Manzanares el Real, on es troba amb el GR 10. En una segona fase ha de continuar vers el sud cap a Aranjuez. L'inici d'aquest itinerari a la ciutat de Madrid, fins a convergir a Somontes, té tres possibilitats, la ruta principal que es comença a l'estació de Principe Pío i continua pel Puente de los Franceses i la carretera del Pardo; la segona que surt de la Dehesa de la Villa, amb inici al quiosc de la Paloma, i la tercera que s'inicia a l'estació del Metro de El Lago, a la Casa de Campo. De Somontes es continua vers el Monte del Pardo, Valdelatas, El Goloso, Tres Cantos, Colmenar Viejo, Cabeza de Manzanares (1.136 m) i arriba a Manzanares el Real després de prop de 48 km de recorregut.


[ Principal | Senderisme | Senders de Catalunya|Península ibèrica|Senders d'Europa|Rutes temàtiques  |Barnatresc|Bústia ]

Copyright © 1999 Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès i A.E. Senders de Catalunya