CASTELLA - LA MANXA

Federación de Deportes de Montaña de Castilla la Mancha
Apartado de Correos 1095 02080 Albacete
Tel./fax 967 502 079
FDMCM@ono.com


ENLLAÇOS
amb webs relacionades amb els senders de Castella - la Manxa.


Castella-La Manxa i les comunitats veïnes. Cliqueu sobre el mapa per ampliar-lo. Font: FEDME. E:1:180.000

SENDERS
GR 10 Puçol - Aldea del Obispo / Termas de Monfortinho
GR 60 Sender d'Anibal
GR 63 Senda de Viriato
GR 66 Sender de los Serranos
GR 67 Sender del Mundo
GR 68 Ruta circular de la sierra de Segura
GR 69 Circular de Huete (Conca)

GR 10 Puçol - Aldea del Obispo / Termas de Monfortinho
Dins la comunitat de Castella-la Manxa, des dels Montes Universales a la serra d'Ayllón, aquest tram del sender creua Guadalajara d'est a nord-oest. Uns 270 km de paisatges sorprenents que s'inicïen a Orea i continuen per Paralejos de la Truchas, Cifuentes, Jadraque, Cogolluda i Tamajón. És un recorregut que es divideix en tres trams, el primer per l'Alto Tajo, el segon per les terres de l'Alcarria i el tercer va pels estreps del pic Ocejón, pel pobles de l'anomenada Arquitectura Negra.

GR 60 Sender d'Anibal
Villanueva de la Fuente - Venta Nueva (Villamanrique).

GR 63 Senda de Viriato
Navamorcuende - Hinojosa de San Vicente - Marrupe - Sotillo de las Palomas - Segurilla- Cervera de los Montes - Pepino - San Román de los Montes - Camping de Zazalegas - Cardiel de los Montes- Castillo de Bayuela - Garciotún- Nuño Gómez - Pelahustán - El Real de San Vicente - Almendral de la Cañada - La Iglesuela -Saertajada -Buenaventura Navamorcuende.

GR 66 Sender de los Serranos
Neix a Guadalajara, a la part definida com a Alto Tajo i recorre un tram de la Serrania de Cuenca en ocasions s'engorja per estrets, "hoces" i rius (Guadela, Cuervo, Júcar). Es passa per la Ciudad Encantada, un prodigi de formes creades pel vent i l'aigua. L'itinerari previst és: Algar de Mesa, Villel de Mesa, Mochales, Anchuela de Campo, Concha, Tartanedo, Pardos, Rillo de Gallo, Corduente, Virgen de la Hoz, Toreste, Puente de San Pedro, Ventorro del Chato, Puente de Martinete, Paralejos de las Truchas, Beteta, Masegoda, Vega del Codorno, Tragacete, Majadas, Uña, Ciudad Encantada, Cuenca, Palomera, Cañada del Hoyo, Carboneras de Guadazaón, Pajaroncillo, Víllora, Enguídanos, La Pesquera, Minglanilla, Los Cárceles, Iniesta i Nerpio. Actualment hi ha realitzat el tram de 140 km entre Puente de Martinete i Palomera (Conca). Està previst que enllaci amb el GR 10 a Puente de San Pedro i a Puente de Martinete i amb el GR 67 a Alcaraz.

GR 67 Sender del Mundo
El seu recorregut és de 100 km tots ells per la província d'Albacete. Té l'inici a una cota superior als 1500 metres i va davallant fins a les terres baixes de la província, això fa que discorri per un paisatge variat i diferent d'un extrem a l'altre del recorregut. S'inicia a Alcaraz, al peu de la serra del mateix nom i durant un bon tram segueix el traçat del riu Mundo fins al seu embassament al pantà de Talave tot passant per la Mesa, Escorial, Paterna de Madera, Bogarra, Ayna i Liétor; de Talave va a Hellín punt final del seu recorregut.

GR 68 Ruta circular de la Sierra de Segura
Itinerari circular d'uns 200 km de longitud que recull tota la serra albacetenya formada per la serra d'Alcaraz i la de Segura, un conjunt muntanyós poc conegut però realment interessant. L'inici d'aquest itinerari es proposa a Nerpio i continua per Yeste, Riópar i a Paterna de Madera es troba el GR 67; continua per Bogarra cap a Ayna i Liétor on torna a coincidir amb el GR 67, per anar a Elche de la Sierra, Férez, Socovos, Létur i retornar a Nerpio.

GR 69 Circular de Huete (Conca)
Aquest recorregut per l'Alcàrria de Conca té diversos punts d'interès arqueològic com és el cas de les ciutats d'Opta i Ercávica, a més de ponts i calçades romanes i altres jaciments arqueològics significatius; el seu itinerari és: Huete, Caracenilla, Castillejo del Romeral, Cuevas de Velasco, La Ventosa, Villarejo del Espartal, Olmedilla de Eliz, Castillo Albaráñez, Arrancacepas, Albalate de las Nogueras, Villaconejos de Trabaque, Priego, Albendea, Valdeolivas, Villar del Infantado, Castejón, Alcahujate, Cañaveruelas, Villalba del Rey, Dinades, Portalrrubio de Guadamejud, Valdemoro del Rey i Huete.


[ Principal | Senderisme | Senders de Catalunya|Península ibèrica|Senders d'Europa|Rutes temàtiques  |Barnatresc|Bústia ]

Copyright © 1999 Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès i A.E. Senders de Catalunya