ASTÚRIES

Federación de Deportes de Montaña, Escalada
y Senderismo del Principado de Asturias

Av. Julián Clavería, 11;
33006 Oviedo (Asturies)
Apartado de Correos 1572 .- 33080 Oviedo (Astúries)
Tel. 985 252 362; Fax. 985 252 362
fempa1@hotmail.com


ENLLAÇOS
amb webs relacionades amb els senders d'Astúries.


Astúries i les comunitats veïnes. Cliqueu sobre el mapa per ampliar-lo. Font: FEDME. E:1:180.000

SENDERS
GR 1 Sender Històric
GR 71 Sender de la Reserva de Saja
GR 100 Ruta de la Plata
GR 101 Camí Reial de la Mesa
GR 102 Camí Reial de Sellón
GR 103 Senda Romana de Caoro
GR 105 Ruta de les Peregrinacions
GR 106 Ruta de San Melchor
GR 108 Travessia andariega
GR 200 Ruta dels Palaus

GR 1 Sender Històric
L'itinerari per Astúries encara no està definit.

GR 71 Sender de la Reserva de Saja
El tram d'aquest sender per terres asturianes és realment curt; a partir del Jito de Escarandi entra a la comunitat asturiana, passa pel port de La Caballar i davalla fins a Sotres; en total són uns 3,5 km.

GR 100 Ruta de la Plata
El tram d'Astúries té 105 km amb un recorregut que s'inicia a Gijón i passa per Serín, Lugones, Oviedo, Mieres, Pola de Lena, Puente Los Fierros i acaba al port de Pajares.Hi ha la variant GR 100-1, denominada Vía Romana de la Carisa, que té l'itinerari: Ujo, Carabanzo de Lena, La Vega de Espines, Cuaña Carreceo, La Cruz de Fuentes, collada Propinde, Pendilla i Busdongo de León, on enllaça amb el GR 100.

GR 101 Camí Reial de la Mesa
Itinerari d'origen prehistòric conservat en bon estat gairebé al llarg dels seus 60 km de longitud. Procedeix d'Astorga, forma part d'una antiga Cañada Vizana, de 488 km de llarg. S'inicia a Lavandera (Càceres) i es continua per Astúries fins a la vila de Grado. Hi ha trams empedrats i restes arquitectòniques d'antigues "ventas" al llarg del camí. Actualment hi ha realitzat el tram entre la Bustariega i Torrestio, amb l'itinerari següent: La Bustariega, Campo Cueiro, Llano Fasquero, Puerto de San Lorenzo, Piedra Jueves, Braña la Corra, Peña Negra, la Magdalena, Braña la Mesa i Torrestio, ja a la província de Lleó; en total uns 30 km.

GR 102 Camino Real de Sellón
Arnico, Lozana, Tozo i Puerto de Tarna.

GR 103 Senda Romana de Caoro
Arenas de Cabrales - Puerto de Era

GR 105 Ruta de les Peregrinacions
S'inicia a Oviedo i per Cangas d'Onís i altres viles plenes d'història i llegendes s'arriba a Cavadonga (patrona d'Astúries), punt de peregrinació mariana i lloc on la llegenda situa l'inici de la Reconquesta pel rei Pelai contra els moros.
Amb un total de 105 km, té l'itinerari següent: Oviedo (capella de Covadonga), carretera de la Garganta, Alto del Espinadal, Les Praeres, Puente Miera, Espinaredo, Pendedor, La Matosa, La Vega, sierra de Bodes, Cangas de Onís i Covadonga. Hi ha dues variants, la GR 105-1, de 12 km que va de La Rebolla (Mieres) a Grandota (Oviedo) i la GR 105-2, de 44 km entre Llanes i Covadonga.

GR 106 Ruta de San Melchor
Aquesta travessa muntanyenca, de gran interès paisatgístic i cultural, té uns 56 km de llarg. Majoritàriament discorre per la serra dels Aramos tot seguin la traça d'un camí romà. Itinerari: Oviedo, Palomar, La Rebollada, Bermiego, Alto de la Cobertoira i santuari de San Melchor a Cortés (Quirós). Compta amb la variant GR 106-1 que fa Bermiego, Arrojo i Cortés, té 26 km.

GR 108 Travessia andariega
Tindrà un recorregut entre Gijón i Covadonga.

GR 200 Ruta dels Palaus
Es tracta d'un itinerari circular sense gaire desnivells pel municipi de Llanera; té com a objectiu l'enllaçar una sèrie de palaus del municipi; el seu itinerari, de 40 km, és: Posada de Llanera, Alto de la Miranda, Arlós, Gorfolí, Santa Cruz, Villanueva de San Cucao i Posada de Llanera.


[ Principal | Senderisme | Senders de Catalunya|Península ibèrica|Senders d'Europa|Rutes temàtiques  |Barnatresc|Bústia ]

Copyright © 1999 Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès i A.E. Senders de Catalunya